Hirdetés

A CD Projekt RED a Phantom Liberty után elengedi a Cyberpunk 2077 kezét

|

A stúdió felpörgeti a The Witcher játékok fejlesztését.

Hirdetés

A CD Projekt RED kihangsúlyozta már párszor, hogy továbbra is komoly tervei vannak a Cyberpunk IP-vel, előtte azonban el kellett érnie, hogy a Cyberpunk 2077 ne csalódás legyen, hanem sikersztorivá váljon. Ez rengeteg javítással és bővítéssel sikerült is, és a stúdió most ráfordult a végjátékra: az Update 2.0-ával alapjaiban újítja meg az alapjátékot és emellett megérkezik az első és egyben utolsó kiegészítő, a Phantom Liberty is, méghozzá Idris Elbával a középpontban. 

Azt már tavaly kijelentette a csapat egyik munkatársa, hogy a multiplayer módot elkaszálták, így a Phantom Liberty megérkezése után már lényegében elköszönnek a Cyberpunk 2077-től. 

Ezt bizonyítja az is, ami a CD Projekt RED legújabb pénzügyi jelentéséből derült ki. A 2023. június 30-ig tartó időszakra vonatkozó számok a bevételek és a nyereség csökkenését mutatják (ami nem meglepő, hiszen nem jelent meg új cím), ami a CDPR szerint a Phantom Liberty megjelenésével meg fog fordulni.

Hirdetés

A vállalat nagyon elégedett a kiegészítő előrendeléseivel, viszont a vezérigazgató, Adam Kiciński egyúttal azt is kijelentette, hogy ez az utolsó alkalom, hogy a saját fejlesztésű motorjukkal, a REDengine-nel dolgoztak. A jövőbeni projektjeik már Unreal Engine 5-tel készülnek, a Phantom Liberty megjelenését követően pedig a kiegészítőn tevékenykedő munkatársak átkerülnek a következő The Witcher-játékok és a Project Hadar (egy teljesen új IP) csapataiba.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Sajnos nem mindenki, hiszen július végén jelentette be a cég, hogy körülbelül 100 alkalmazottól válnak meg fokozatosan a következő hónapokban annak érdekében, hogy hatékonyabb legyen a vállalat működése. Korábban a hozzájuk tartozó The Molasses Floodot is megnyirbálták, amely egy The Witcher spin-offon dolgozik.

Emellett a CD Projekt RED-nél készül egy új saga első felvonása Polaris kódnéven (amelyet 6 éven belül további két rész követ majd), és a CDPR-veteránokból álló Fool's Theory dolgozik az első The Witcher remake-jén is, szóval a Cyberpunk 2077 után is lesz élet. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)