Hirdetés

Elszólta magát a CD Projekt RED vezetője a következő The Witcher játék kapcsán

|

Utána gyorsan visszakozott, de már késő volt, kiszabadult a szellem a palackból.

Hirdetés

Az elmúlt években nyitott és vásárolt új stúdióknak hála a CD Projekt RED képessé vált arra, hogy több nagyszabású projektet futtasson párhuzamosan. A csőben lévő fejlesztések közül a tavaly is sok pénzt hozó Cyberpunk 2077 kiegészítője, a Phantom Liberty áll a legközelebb a megjelenéshez. Egy másik játék munkálatai viszont jóval döcögősebben haladnak: a cég a napokban ismerte be, hogy bár eddig ráköltöttek 10 millió dollárt, mégis elölről kezdik a The Molasses Flood új közönségnek szánt The Witcher spin-offját, a Project Seriust.

A legtöbben azonban nem ezekre a fejlesztésekre kíváncsiak, és még csak nem is a Cyberpunk 2077 tervezett folytatására, hanem a következő teljes értékű The Witcher játékra, amit már az ötödik generációs Unreal motor hajt.

Hirdetés

A Project Polaris kódnéven emlegetett alkotásról mindeddig elég szűkszavúan nyilatkozott a CD Projekt RED, kínosan ügyelve arra, hogy csakis a legszükségesebb részleteket árulja el. Mint például azt, hogy egy új trilógia nyitófejezetének szánják. Adam Kiciński a legutóbbi, befektetőknek tartott beszámolója során közölte, hogy a csapat változatlanul az előkészítés fázisában tart, mivel a fejlesztők közül sokan még csak most tanulják az UE5 kezelését, s bár számíthatnak az Epic Games támogatására, úgy véli, a motorcsere hatására nem most, hanem majd csak a következő játék készítése során gyorsulhatnak fel a munkálatok.

"Azt feltételezzük, hogy simábban megy majd a gyártás a következő alkalommal. [Az átállás  az Unreal Engine 5-re] az egyik oka annak a stratégiának, mely szerint hat év alatt három nagy The Witcher játékot akarunk kiadni, kezdve a Polarisszal, ami a The Witcher 4."

Tessék, kimondta! S bár a CD Projekt később e-mailben igyekezett tisztázni, hogy "pusztán nyelvbotlásról van szó, a Polaris pedig egy új The Witcher saga első része lesz, és az említett Saga három epizódból áll."

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Lehet, hogy tényleg csak ennyiről van szó, és Kiciński mintegy megszokásból nevezte The Witcher 4-nek a Polarist (ahogy teszi azt például a sajtó is), ám már ennyi is elég volt, hogy lázba jöjjenek Geralt rajongói, azt remélve hogy az eddig feltételezettnél erősebb kapocs köti majd össze a régi és az új trilógiát, és egy teljesen új alapokra helyezett kaland helyett egy többé-kevésbé folytatásnak tekinthető történetet kapunk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)