Hirdetés

A korábbinál is nagyobb leépítés jön, rengeteg fejlesztőt bocsát el a CD Projekt RED

|

A The Witcher trilógia és a Cyberpunk 2077 mögött álló cég vezetője szerint ez azért történik, hogy még jobb játékokat csinálhassanak.

Hirdetés

Amikor a Cyberpunk 2077 elbaltázott rajtja válságba taszította a CD Projektet, a lengyel kiadó- és fejlesztővállalat előremenekült: egy stúdiót felvásárolt, egy másikat pedig a nulláról épített fel, és beharangozott egy sor projektet, amelyekkel úgy vélte, visszaszerezheti nemcsak a befektetők, de a játékosok bizalmát is. Ezek közül a Cyberpunk 2077 szeptemberben érkező Phantom Liberty kiegészítőjét kapjuk meg a leghamarabb, a többire viszont még éveket kell várni.

Miközben egy vadonatúj, nem licencelt IP formálódik a háttérben, készül egy-egy új, teljes értékű Cyberpunk és The Witcher játék is, az utóbbi ráadásul, amely egy trilógia alapjául szolgál majd. De úton van még a kizárólag PC-re megjelent első rész remake-je, valamint egy vajákos spin-off is, amelynek fejlesztőcsapatát, a The Molasses Floodot nemrégiben megnyirbálták, miután átszabták a projektet.

Hirdetés

Úgy tűnik azonban, hogy további karcsúsításokat tart szükségesnek a cégvezetés, mivel Adam Kiciński ügyvezető bejelentette, hogy folytatódik a leépítés, körülbelül 100 munkatársuktól terveznek megválni, ami a teljes állomány durván 9 százalékának felel meg. Kiciński azzal indokolta a döntést, hogy pillanatnyilag túl sokan vannak, miközben a vállalat hatékony működésének és növekedésének az a kulcsa, hogy ha céltudatosan tartják magukhoz az utóbbi években kidolgozott stratégiához, azaz a csapatok méretét a mindenkori projektek igényeihez igazítják. Az elbocsátás nem azonnali lesz, hosszú hónapokon át húzódik majd, tehát hagynak bőven időt az érintetteknek, hogy feldolgozzák a hírt, és nem is kell majd üres kézzel távozniuk.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)