Hirdetés

Teljes bukás lett az Alone in the Dark reboot

|

Mindezt azután jelentette ki az Embracer Group, hogy több fejlesztőt is elbocsátott.

Hirdetés

Nem véletlenül szerepelt az Alone in the Dark reboot a 2024 legjobban várt játékait felvonultató cikkünkben, ugyanis a THQ Nordic és a Pieces Interactive egy legendás horrorfranchise-t készültek feltámasztani, a projektből pedig olyan tehetséges színészek vették ki a részüket, mint David Harbour és Jodie Comer. Az Alone in the Dark azonban hiába hangulatos, a legtöbb elemében maximum korrekt főhajtás lett a túlélőhorror műfajának egyik alapköve előtt, ennél többre nem futotta. 

A sajtó sem dicsérte túl, az OpenCritic összesítése alapján 64 az átlagpontszám, ráadásul egy meglehetősen zsúfolt időszakban jelent meg a játék, amely tovább rontott az esélyein.

Hirdetés

A THQ Nordic anyavállalata, az Embracer Group legújabb pénzügyi jelentése alapján az Alone in the Dark és az Outcast: A New Beginning is megbukott pénzügyileg. A vállalat értékelése szerint mindkettő a vártnál gyengébb teljesítményt nyújtott, és nem érték el a menedzsment elvárásait, ami annyit tesz, hogy nem sikerült eladni belőlük elég példányt ahhoz, hogy nyereséget termeljenek. A játék iránti kezdeti lelkesedés a Steamen 1628 egyidejű játékosban érte el a csúcspontját, azóta pedig jócskán visszaesett az érdeklődés, a hír írásakor mindössze 23-an pörgették. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A szomorú hír egy hónappal azután jött, hogy az Embracer Group a jelentések alapján a Pieces Interactive több fejlesztőjétől is megváltó újratervezés és spórolás okán. Becslések szerint több ezer alkalmazottat bocsátott el a vállalat azóta, hogy 2023-ban befuccsolt egy 2 milliárd dolláros üzlete. Ennek hatására több stúdiót is bezárt vagy eladott (például a Gearboxot és a Saber Interactive-ot), három cégre szakadt szét, és olyan fejlesztés alatt álló projekteket kukázott, mint egy új Deus Ex játék. Egyelőre nem tudni, hogy a Pieces Interactive milyen mértékben érintett, és mi lesz a sorsa az Alone in the Dark rossz teljesítménye után. 

Ezzel szemben a Tomb Raider I-III Remastered, a Star Wars: Battlefront Classic Collection, a South Park: Snow Day!, a Deep Rock Galactic: Survivor és a Lightyear Frontier is a vezetőség várakozásainak megfelelően teljesített, és a többség pozitív fogadtatásban is részesült. A Dead Island 2 pedig abszolút sikert aratott: több mint 3 millió darabot adtak el belőle a megjelenése óta. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)