Hirdetés

Hivatalos: új tulajdonoshoz kerül a Gearbox, gőzerővel készül a Borderlands 4

|

Az eredeti vételár töredékéért sikerült csak túladnia az Embracer Groupnak a Borderlands és a Brothers in Arms sorozatok fejlesztőjén.

Hirdetés

Folytatódik az iparág egyik legnagyobb étvággyal rendelkező szereplőjének, a stúdiók és IP-k tucatjait felszipkázó Embracer Groupnak a gyors és látványos zsugorodása. A közelmúltban a Saber Interactive-tól vált meg a svéd holdingvállalat számos franchise jogaival egyetemben, most pedig a Gearbox Entertainmentet adja el 460 millió dollárért.

Bár az összeg tekintélyesnek tűnik, még a harmada sincs annak az 1,3 milliárd dollárnak, amennyit 2021-ben a Randy Pitchford alapította cégért fizetett. A vevő kiléte nem meglepetés, ugyanis a Gearbox egyik legrégebbi partneréről, a Borderlands szériát kezdettől fogva kiadóként gondozó 2K Games anyavállalatáról, a Take-Two Interactive-ról van szó.

Hirdetés

A megállapodás értelmében a Take-Two birtokába kerülnek a Borderlands és a Tiny Tina's Wonderlands mellett a Brothers in Arms, a Duke Nukem, a Homeworld és a Risk of Rain IP-k is. A Remant és a Hyper Light Breaker viszont továbbra is az Embraceré marad, ahogy a Gearbox kiadói szárnya is. Az utóbbit természetesen át fogják majd nevezni.

Lars Wingefors ügyvezető szerint a Gearbox eladása csökkentette az Embracer üzleti kockázatait és fokozta a jövedelmezőségét, fontos lépés azon az úton, amelynek a végcélja egy jelentősen kisebb adóssággal küzdő és jóval nagyobb készpénzállománnyal rendelkező, agilisebb, fókuszáltabb vállalat megteremtése.

Randy Pitchford, a Gearbox alapítója pedig a következőképp kommentálta az üzletet:

"Az Embracer Group régi és jelentős részvényeseként hiszek a cég stratégiájában, és meggyőződésem, hogy ez a tranzakció a lehető legjobb megoldás az Embracer Groupnak, a Take-Two-nak és persze a Gearbox Entertainmentnek. Számomra mindig is a Gearbox lesz az első, a nálunk dolgozó tehetségek és a vásárlóink. Személyesen szeretném biztosítani arról a játékaink rajongóit, hogy a mostani megállapodás a garancia arra, hogy a Gearboxnál fejlesztés alatt álló élmények a lehető legjobbak legyenek."

A Take-Two Interactive közleménye alapján a felvásárlás folyamata előreláthatóan még a 2025-ös pénzügyi év első negyedévében (2024. április 1 - 2024. június 30.) lezárul. A 2K Games alá betagozódó Gearbox számára pedig a Borderlands jelenti majd a fókuszt, olyannyira, hogy már aktívan folyik a következő rész fejlesztése. Reméljük, azért a többi IP-t sem fogják teljesen elhanyagolni.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)