Hirdetés

Perlik az Activisiont, mert állítólag lopott a Modern Warfare egyik karaktere

|

Meglehetősen érdekes kijelentésekkel vádaskodik a felperes. Az Activisionnek kötelessége lesz reagálnia a dologra.

Hirdetés

Clayton Haugen évekkel ezelőtt kitalált egy karaktert egy film ötletéhez, akit aztán később életre is keltett egy fotósorozatban. A modell szerepét egy streamer és cosplayer, Alex Zedra töltötte be, és nagyrészt neki köszönhetően a képek bejárták a nagyobb közösségi felületeket.

Haugen levédette a sztoriját 2012-13-ban és a fotókat is így a Cade Janus névre keresztelt hősnő az ő szellemi tulajdona. Most erre hivatkozva perli az Activisiont, az Infinity Wardot és a Major League Gaminget, mondván azok ellopták a karakterét a Call of Duty: Modern Warfare népszerűsítéséhez.

Ugyan maga a karakterdizájn nem kifejezetten egyedi, és ezzel akár félre is lehetne söpörni az egészet, de az Activision eljárása az elvileg saját karakterének megalkotásához meglehetősen gyanús.

Hirdetés

Clayton keresetében a következő olvasható a CoD-ban Maraként szereplő karakterrel kapcsolatban:

  • Haugen Cade Janus képeit használták fel mintának saját fotóik beállításához
  • Ugyanazt a modellt kérték fel a fotózáshoz, akit Haugen Cade Janus képeihez is felkért
  • Megkérték a modellt, hogy kérje el Haugentől ugyanazt a ruhát és felszerelést, amit az ő fotóihoz használtak
  • Ugyanazt a sminkest vették fel a modell sminkjének elkészítéséhez, akit Haugen Cade Janus képeinek elkészítésekor is alkalmazott
  • Felkérték a sminkest, hogy ugyanazt a hajat állítsa be a modellnek, amit ő a Haugen Cade Janus képekein is hordott, ugyanazokkal a kiegészítőkkel
  • Elkészítettek egy 3 dimenziós, scannelt képet Haugen Cade Janus képeit használva mintaként

A keresetben még bőven vannak mellékelt képek is, de már ez is megmutatja, hogy a hasonlóság azért nem elhanyagolható.

Clayton kártérítést és a perköltségek megtérítését követeli a szerzői jogainak megsértése miatt. Kíváncsiak leszünk rá, hogy erre mit lép majd az Activision. Ti mit gondoltok? Jogos ez a követelés?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)