Hirdetés

PlayStationre is jöhet és a középkorban játszódhat az új Doom

|

Újabb részletek derültek ki a várhatóan hamarosan bemutatkozó folytatásról.

Hirdetés

Viharos időket él át mostanság az Xbox platform, mivel a nagy felvásárlások után a tulajdonos Microsoft a közelmúltban váratlanul több neves fejlesztőstúdiót is beszántott, valamint egyre sűrűsödnek a pletykák arról, hogy a gyenge konzoleladásokat tudomásul véve a jövőben inkább a multiplatform címekre helyeznék a hangsúlyt a redmondiak.

A káosz miatt most a szokásosnál is nagyobb várakozás övezi a június 9-én esedékes Xbox Games Showcase-t, amelyen remélhetőleg többet is megtudunk a vállalat jövőbeli terveiről, illetve izgalmas játékbejelentésekre is sor kerülhet. A korábbi szivárgások alapján az esemény egyik sztárja a Doom széria új része lehet, amelyet illetően most újabb érdekes pletykák kaptak szárnyra.

Az iparági bennfentesnek számító Tom Henderson nemrég az Insider Gaming felületén írt róla, hogy a tudomása szerint is az Xbox Game Showcase-en fogják leleplezni a következő Doom-ot, ami Doom: The Dark Ages címen futhat be. A korábban "Year Zero" kódnéven emlegetett folytatás állítólag egy középkor-inspirálta környezetben fog játszódni, így a pletykált alcím fényében még az sem kizárt, hogy bejátszik némi időutazás Doomslayer démontetemekkel kidekorált karrierjében.

Hirdetés

Ezzel viszont nincs vége, a NateTheHate2 nevű szivárogtató ugyanis Henderson posztjához kapcsolódóan arról írt az X felületén, hogy a Doom: The Dark Ages multiplatform release lesz, vagyis PlayStation 5-re is érkezik. Ez óriási lépés lenne a Microsoft részéről, hiszen habár a vállalat az utóbbi időben valamelyest nyitott is a Sony és a Nintendo irányába, a redmondiak eddig csak kisebb horderejű címeket tettek multiplatformmá, köztük a Groundeddel, a Pentimenttel, a Hi-Fi Rushsal és a Sea of Thievesszel.

A Doom franchise viszont az Xbox egyik legnagyobb és legsikeresebb húzóneve, így ha a The Dark Ages valóban beköszön PlayStation 5-re is, azzal a Microsoft Gaming egy újabb mérföldkövet érhet el a szekértáborok közötti falak lebontásában.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)