Hirdetés

A Microsoft ügyvezetője állítólag azt szeretné, hogy még több Xbox-játék jelenjen meg más platformokra

|

A legnagyobb franchise-ok játékai is felbukkanhatnak PlayStationön és Nintendo Switchen a közeljövőben.

Hirdetés

Nagy lépésre szánta el magát a Microsoft videojátékos divíziója a közelmúltban: négy, korábban csak PC-n és Xbox konzolokon elérhető játékot is átültettek más platformokra. Hivatalos számok nincsenek arról, mennyivel dobta meg a Hi-Fi Rush, a Pentiment, a Grounded és a Sea of Thieves játékosainak számát ez a lépés, de utóbbi több régióban is az előrendelési toplista élére szökött megjelenése előtt.

Windows Central a napokban közzétett jelentése szerint a Microsoft ügyvezetője, Satya Nadella arra kérte az Xbox-divízió vezetőit, hogy még több exkluzívot ültessenek át más platformokra. Kiemelte, nincs határ, bármely franchise szóba jöhet, ami komoly belső vitákat szült.

Hirdetés

Eurogamer ettől függetlenül szintén közzétett egy beszámolót, és ugyan ebben sem esik szó konkrét franchise-okról, ők is úgy értesültek, hogy a legnagyobb címek is esélyesek. Nem lehetetlen, hogy Gears of War, Halo vagy Forza játékokkal találkozzunk a konkurencia platformjain, de ebből alighanem mindenki csak profitálhat - egyedül az Xbox konzolok eladásait nem segíti, de azok egyébként is siralmasan állnak a PS5-ökhöz és Switchekhez képest.

Nagy bejelentések június 9-ére várhatók, alighanem az Xbox Games Showcase keretében fognak szót ejteni mindenről, ami fontos.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)