Hirdetés

Élvonalbeli informatikusokat képzünk – Téged is vár az ELTE Informatikai Kar!

|

A legjobb helyen válhatsz a legkeresettebb szakma mesterévé, ha az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Karát választod.

Számítógépről működtetett világunkban nem lehet eléggé hangsúlyozni az informatikusok fontosságát, amit mi sem mutat jobban, mint hogy hazai és nemzetközi viszonylatban is dinamikus emelkedés figyelhető meg az IT szakemberek fizetésében. A Bluebird Salary Guide magyarországi felmérése alapján a legnépszerűbb programozási nyelveknél tavaly szeptember óta átlagosan 25 százalékos, míg az adatfeldolgozás és a gépi tanulás területén 30 százalék feletti béremelés történt.

A Bluebird 2021-es kiadványából kiderül, hogy a hazai informatikusok fizetései átlagosan legalább 20 százalékkal  növekedtek. A bérek ezzel többnyire a bruttó 500 ezerről 2 millió forintig terjedő sávban mozognak,  külföldön viszont akár a havi 3 millió forintot is meghaladhatják. Jövedelmező szakmát választ tehát az, aki erre a pályára lép, amihez minden szükséges tudást megtalál az ELTE Informatikai Karon.

Hirdetés

Repülőrajttal a sikeres karrier felé

A hazai és nemzetközi rangsorokban is előkelő helyeken szereplő ELTE IK elismertségét jelzi, hogy minden évben egyre több első helyes jelentkező választja, ami az évről évre emelkedő felvételi ponthatár emelkedésében is tükröződik. Nem csoda, hogy az ELTE Informatikai Kara a hazai összesítésekben egyértelműen vezeti az informatikai képzést nyújtó felsőoktatási intézmények ranglistáját. A folyamatosan aktualizált tanterveknek és a legfrissebb technológiáknak, a gyakorlati képzésnek köszönhetően az intézmény a legnépszerűbbnek számít a programtervező irányt választók körében, de évek óta jegyzik a Kar képzéseit a világ legjobbjai között is.

A sikeres felvételizők számára jó hír, hogy az egyetem hallgatói már a kezdetektől megkapnak minden támogatást ahhoz, hogy utat találjanak a szakma élvonalába.

Az elsőévesek könnyedén beilleszkedhetnek az egyetemi életbe, köszönhetően az oktatók, a doktoranduszok és a felsőbb éves hallgatók aktív közreműködésével kialakított mentorrendszernek, valamint a Diáktámogató Központ munkájának. Az új hallgatók első lépéseit nem csak a tanulásmódszertani kurzus, de tantárgyfelvételi és vizsgabeosztási tanácsadás is segíti, hogy senki se érezze magát elveszve a felsőoktatás útvesztőjében.

Az ELTE IK hallgatói  már alapszakosként kapcsolatba kerülhetnek a vállalati szektor képviselőivel is, akik az egyetem ipari partnereivel kialakított kutatólaborokban vesznek részt az intézmény kutatás-fejlesztési programjaiban. A felbecsülhetetlen ipari tapasztalat és a szilárd elméleti alapozás pedig gyors alkalmazkodást tesz lehetővé a folyamatosan változó technológiai környezetben.

Szerteágazó lehetőségek

A karon több szinten folyik a szakemberek felkészítése a felsőoktatási szakképzéstől az alapképzésen (BSc) és a mesterképzésen (MSc) át a doktori képzésig. Az ELTE IK közel 3300 hallgatója ezzel az informatika meghatározó, jövőformáló adattudományi, mesterséges intelligencia, kiberbiztonság, Fintech és Ipar 4.0 területein szerez speciális szakértelmet.

A legnépszerűbb szak a programtervező informatikus, amely már az alapképzéssel is világszerte keresett, értékes szaktudással ruházza fel a diplomázókat. A terület iránt érdeklődőket akár az alapképzéstől a doktori cím megszerzéséig kíséri az egyetem, melyhez minden tudás és szakmai kapcsolat rendelkezésre áll az intézményen belül. A programtervező informatikusok szoftvertervező, szoftverfejlesztő és modellező szakirányok közül választhatnak, a szombathelyi kampuszon pedig szoftvermérnöki képzés várja a hallgatókat.

A mesterdiplomára vágyók körében nem csak a programtervező informatikus, de az autonómrendszer-informatikus mesterszak is egyre keresettebb, ahonnan az automatizáció, a robotizáció, az önvezető autók és a mesterséges intelligencia fejlesztői kerülnek ki. Akik viszont az informatika és a navigáció összefonódásán szeretnének munkálkodni, a térképész vagy a geoinformatikai mesterképzésen szerezhetnek értékes szaktudást.

Az ELTE IK további népszerű képzése a Szombathelyen található gépészmérnök szak, amely az egyik legnagyobb, műszaki irányultságú duális képzés Magyarországon.

Nem elhanyagolható érv az ELTE Informatikai Kar mellett az sem, hogy képzések nagy része elérhető angol nyelven, a mesterképzési programok pedig megfelelnek az EIT Digital Master School európai követelményrendszerének. A kétéves, két európai egyetemen végezhető EIT Digital mesterképzések kettős diplomát, valamint EIT Digial vállalkozói oklevelet biztosítanak a végzetteknek. Az ELTE IK elérhető képzéseiről itt olvashatsz bővebben.

Tájékozódj, ismerkedj, csatlakozz!

Ha valaki érdeklődik az ELTE Informatikai Kara iránt és kíváncsi további részletekre, érdemes ellátogatni az inf.elte.hu/tanuljnalunk oldalra, ahol részletes tájékoztatót találhat a képzésektől a tehetséggondozáson és nemzetközi lehetőségeken át az ösztöndíjakig.

Az ELTE IK évente hagyományosan két alkalommal nyílt napokon várja a felvételizőket, akik minden fontos információt megtudhatnak az egyetemi életről, a képzésekről és az előttük álló lehetőségekről. A következő nyílt nap 2022 januárjában kerül megrendezésre, ennek kapcsán az inf.elte.hu oldalt érdemes figyelemmel kísérni, ahol elsőként értesítik az érdeklődőket a közelgő eseményekről.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)