Hirdetés

Újabb platform számára garantálja a Microsoft, hogy 10 évig biztosan elérhető lesz a Call of Duty

|

Ráadásul ez csak a kezdet, további bejelentésekre készülnek a redmondiak.

Hirdetés

Miközben a Sony minden lehetséges fórumon igyekszik kiemelni az Activision Blizzard Microsoft általi felvásárlásának lehetséges káros hatásait, addig a redmondiak magától értetődően ezzel ellentétes  üzenetet próbálnak közvetíteni, ami legalább annyira szól a még mindig hezitáló versenyjogi hatóságoknak, mint a nyilvánosságnak. Azt, hogy a Microsoft meg tudott állapodni a Nintendóval, és az Nvidiával, valamint a Valve és a Tencent sem emelt kifogást, jó pontként értékelhetik a döntéshozók. De mivel korántsem biztos, hogy ennyi elég, Phil Spencerék további partnereket állítanak ügyük mellé.

Egy mai közlemény szerint ugyancsak 10 évre szóló szerződést írtak alá a redmondiak a Boosteroid felhőszolgáltatóval, minek keretében vállalta, hogy a Call of Dutyt, valamint minden PC-re megjelent és megjelenő játékát elérhetővé teszi a mintegy 4 millió felhasználóval rendelkező platformon.

Hirdetés

Meglehet, hogy nem cseng ismerősen az ukrán vállalat neve, de tény, hogy Európa-szerte és az Egyesült Királyságban is vannak felhasználói, akik Windowst, Linuxot futtató PC-ről, androidos eszközökről (Android TV-ről is), Macről, a jövőben pedig Chromebookokról, androidos set-top boxokról és LG tévékről is igénybe vehetik szolgáltatásait. Brad Smith, a Microsoft elnöke a The Wall Street Journalnek megerősítette, hogy a következő hetekben további megállapodásokat fognak bejelenteni, amelyek egyértelművé teszik a Microsoft elköteleződésének komolyságát a Call of Duty multiplatform jövője mellett. Hogy végül a Sony is köztük lesz-e, az Jim Ryan kiszivárgott szavai után minimum kétséges.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)