Hirdetés

A Microsoft az Activision Blizzard felvásárlásával is „csak” a világ harmadik legjobban kereső videojátékos cége lesz

|

Van két vállalat, ami még így is több pénzt tud termelni.

Hirdetés

A Microsoft ma bejelentette, hogy elindította a teljes Activision Blizzard felvásárlását, és úgy tudni, ezért példátlanul magas összeget, közel 70 milliárd dollárt fizetett. A tranzakció még nem zárult le, nagyjából fél év lehet, míg mindenki áldását adja az üzletre, de ha végbe megy, a cég a játékipar harmadik legnagyobb vállalata lehet a bevétel szerinti rangsorban.

Gondolhatnánk, hogy egy olyan kiadó, ami egy teljes platformot üzemeltet, birtokában van számos tehetséges fejlesztőcsapat között a Bethesda is, továbbá megszerzi a World of Warcraftot, a Candy Crusht, valamint a minden évben rekorder Call of Duty franchise-t, legyőzhetetlenné válik, de kell még néhány felvásárlás, hogy előrébb lépjen a dobogó harmadik fokánál.

Hirdetés

A Microsoft hivatalos közleményében kiemelte, hogy két cég az átállás után is jobban áll majd bevételek tekintetében: az egyik a kínai Tencent, ami főleg mobilos játékokkal vált naggyá, de a Riot Games is a tulajdonában van,  a másik pedig a Sony. Így a döntéshozók valószínűleg nem állnak majd az üzlet útjába, nem ítélik úgy, hogy aránytalanul nagy előnyt szerezne.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)