Hirdetés

BREAKING: a Microsoft felvásárolta az Activision Blizzardot

|

Nem hittük volna, hogy sikerül egy a Bethesdánál is nagyobb kiadót megszereznie, de a Microsoft videojátékos divíziójának mostantól az Activision Blizzard is része.

Hirdetés

Miközben az Activision Blizzard történelmének egyik legnagyobb botrányát éli át, sok változásra és fontos bejelentésre számítottunk, de erre nem. Pedig a hír igaz, a Microsoft is megerősítette: a Call of Duty, Warcraft, Diablo és más ismert franchise-ok, az ezeken dolgozó csapatok mától mind-mind az Xbox egyre nagyobb családjához tartoznak. 

Iparági források szerint 68,7 milliárd dollár cserélt gazdát, ami közel tízszerese a Bethesdáért (pontosabban a ZeniMax médiáért) adott 7,5 milliárdnak.

Hirdetés

A megállapodás értelmében az ActiBlizz minden stúdiója, így az Activision Publishing, a Blizzard Entertainment, a Beenox, a Demonware, a Digital Legends, a High Moon Studios, az Infinity Ward, a King, a Major League Gaming, a Radical Entertainment, a Raven Software, a Sledgehammer Games, a Toys for Bob és a Treyarch (illetve egyéb, nem említett kisebb csapatok) is az Xbox nagy családját erősítik.

Amíg az átállás zajlik, az Activision Blizzard és a Microsoft Gaming külön üzemel, de ahogy ennek vége, az ügyvezetői pozíciót Phil Spencer fogja betölteni mindkét divízió esetében.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Az üzlet lezárultát követően a lehető legtöbb játék bekerül majd az Xbox Game Pass és a PC Game Pass felhozatalába, újak és régiek egyaránt. Arra még nem fogadnánk nagy tételben, hogy a következő Call of Duty is elérhető lesz a megjelenése napjától, de már ezt sem tartjuk elképzelhetetlennek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)