Hirdetés

A CD Projekt nagy tervrajza nem feltétlenül felvásárlási csali

|

Bármi megtörténhet a piacon, de egyelőre nem tűnik úgy, mintha a CD Projektet becélozta volna valaki.

Hirdetés

A Cyberpunk 2077 ugyan hatalmas üzleti siker volt, a CD Projekt RED megítélését erőteljesen meggyötörte. A srácok el is tolták a kiegészítőkkel kapcsolatos terveiket, amíg rendbe nem tették az alapjátékot, és mint kiderült nagy DLC-kből is csak egyet terveznek.

Azóta azért fordult a kocka: soha nem játszottak ennyien a Cyberpunkkal, mint a közelmúltban, nagyrészt a Cyberpunk Edgerunnernek köszönhetően. A Studio Trigger tulajdonképpen megmentette a céget, aminek vezetői kapva kaptak az alkalmon, és beígértek egy rakat projektet a következő évekre.

Hirdetés

Az elképesztően ambiciózus menetterv szerint a CD Projekt RED fejleszteni fog egy Cyberpunk 2077 folytatást, három új The Witcher RPG-t és egy teljesen új IP-t. Az nem annyira meglepő, hogy a stúdiónak nagy tervei vannak, de az már igen, hogy ezeket meg is osszák a nagyközönséggel. Sokan elkezdtek spekulálni, hogy a tervezettel vagy el akarták ijeszteni a potenciális felvásárlókat, vagy épp hogy magukhoz akarták csalogatni őket.

Rhys Elliot ipari elemző szerint egyikről sincs szó. A szakértő véleménye, hogy a CD Projekt RED egyszerűen észlelte a közhangulat változását az Edgerunnersnek köszönhetően, és meg akarta ragadni az alkalmat.

"Ha az előtt jelentették be volna mindezt, mielőtt rendbe tették volna a Cyberpunk 2077-et, akkor az csak növelte volna a publikum dühét, és a befektetők elégedetlenségét. Most, hogy ismét pozitív fényben látja a RED-et a világ, már más a helyzet. Megfordultak a nézetek, és ők építkezni akartak erre a fordulásra. Ennek köszönhetően még a részvénypiac is pozitívan reagált a bejelentésekre."

A CD Projekt RED részvényeinek értéke 28 százalékot emelkedett az elmúlt hónapban, ami nagyon jó hír számukra.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Elliot szerint a befektetők jó néven vették, hogy a csapat egy teljesen önálló címet akar felépíteni, ami nem függ jogoktól és nincs kitéve az ezzel járó problémáknak.

"Számomra úgy tűnik, hogy a bejelentések a jelenlegi befektetőiknek szóltak, hogy növeljék a bizalmukat a cégben és projektjeikben."

Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lennének vállalatok, melyek célkeresztjükbe vették a stúdiót. Elliott hozzátette, hogy mind a Tencent, mind a Savvy Games Group nagy európai felvásárlásokra készül. Az utóbbi cég 13 milliárdot akar elkölteni majd egy "nagy játékipari szereplőre". A CD Projekt RED nem kerülne ennyibe, de lehetnek egy nagyobb markolás részesei. Ezen a ponton csak találgatni tudunk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)