Hirdetés

A Rick és Morty egyik alkotója reagált a másik készítőt érintő vádakra

|

Dan Harmon nyilatkozott a Justin Roiland ügyéről.

Hirdetés

Dan Harmon és Justin Roiland nélkül nem létezne a Rick és Morty, azonban utóbbi nemrég kikerült a képből egy csúnya ügy miatt. Röviden: megvádolták azzal, hogy súlyosan bántalmazta, megverte és fogva tartotta a partnerét, majd ejtették ellene a vádakat, viszont érkeztek jelentések toxikus viselkedésről és szexuális zaklatásról is vele kapcsolatban, így az Adult Swim menesztette a produkciótól, és így tett a High on Life-ot fejlesztő Squanch Games is. Hosszabban: 

Roilandnak tehát mennie kellett, szóval a két címszereplőt sem szinkronizálhatta tovább, amit Harmonék más színésszel/színészekkel oldottak meg (egyelőre nem jelentették be, hogy kivel/kikkel), ahogyan azt a 7. évad első trailerében hallhattuk is. A készítők azonban a nehézségek ellenére is bizakodók, a vezető producer, Steve Levy azt mondta korábban az új, tíz epizódosra tervezett szezonnal kapcsolatban, hogy még jobb is, mint az eddigiek

Hirdetés

Eddig Dan Harmon kerülte, hogy nyilvánosan nyilatkozzon a Roilanddal kapcsolatos botrányról, most viszont a The Hollywood Reporternek adott interjújában törte meg a csendet, amelyben magát okolja, mert mások biztonsága sérült, miközben ő a sorozat minőségének megszállottja volt: 

"A legkönnyebb dolog, amit Justinról mondhatok, az a semmi. Könnyű, mert [Roiland) olyan jól elkülönült, és könnyű, mert én senkinek és semminek sem vagyok az első számú bírája. Ez az a pont, ahol szeretnék témát váltani magamra, arra, hogy milyen egy darab szar voltam egész nyilvános életemben. Olyan biztonságban és kényelmesen érezném magam, ha ez rólam szólna, de ez a trükk itt semmit sem ér, és veszélyes másokra nézve. Mások biztonsága és kényelme sérült, miközben én egy rajzfilm minőségének megszállottja lettem. A bizalom most számtalan ember és egy olyan műsor között sérült meg, amelyet arra terveztek, hogy a kedvükben járjon. Csalódott vagyok, szégyellem és megszakad a szívem, hogy a sok kemény munkát, örömöt és szenvedélyt idegenek kihasználására és megkárosítására lehet felhasználni."

Harmon szerint utoljára 2019-ben lépett kapcsolatba Roilanddal, sms-ben: 

"Olyan dolgokat mondott, amiket korábban soha arról, hogy boldogtalan, és emlékszem, hogy amikor utoljára személyesen beszéltünk, azt mondtam neki: 'Aggódom érted, és nem tudom, mit tegyek, azon kívül, hogy teret engedek neked, és félek, hogy nem fogsz visszajönni. De aztán ez a beszélgetés példátlanul konfrontatív lett. Azt hiszem, ennél messzebbre nem tudtam vinni a történetet. Azon a ponton már nem voltunk mindketten ott, és kezdett nem csak tisztességtelenné válni számomra a folytatás, hanem teljesen kényelmetlenné is, mert onnantól kezdve egy barátság megszűnt, és még mindig nem értem teljesen, miért".

Így ért tehát véget Harmon és Roiland barátsága, valamint utóbbi Rick és Morty-s pályafutása is. Ti mit gondoltok erről az egészről?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)