Hirdetés

Az élőszereplős Fallout sorozat rengeteg pénzt hozhatott a Bethesdának

|

Az Amazon produkciójának népszerűségéből profitáltak a Fallout játékok is.

Hirdetés

A Fallout az Amazon Prime Video egyik, ha nem a legnagyobb sikerének bizonyult, amely egy még szélesebb réteggel ismertette meg a szériát. A feldolgozás népszerűségének hatására a videojátékokra rengetegen kattantak rá: a Fallout 76 többször is megdöntötte a saját rekordját Steamen az egyszerre aktív játékosok számával, a Fallout 4 a legjobban fogyó játék lett Európában, feltámadt a mobilos Fallout Shelter, még a Fortnite se akart kimaradni a felhajtásból

Az Amazon gyorsan be is rendelte a 2. évadot, közben pedig a Bethesda vezetősége elégedetten figyelhette, hogyan kap megújult erőre a franchise. A VG Insights pedig most megkísérelte kiszámolni, hogy az adaptáció hype-ja mennyi bevételt hozott a Fallout játékokon keresztül. 

Hirdetés

A VG Insights becslései alapján a Fallout 4-ből 2 millió példányt adtak el a sorozat hatására, ami körülbelül 22 millió dollár bevételt jelent, míg a Fallout 76-ból másfél millió kópia talált gazdára, ami hozzávetőlegesen 16 millió dollár pluszt generált. A Fallout 76 esetében fontos tényező a játékon belüli költés is, ami 12 millió dollárra becsülhető. A VGI úgy okoskodott, hogy a Bethesda jelentős összeget (nagyjából 30 millió dollárt) tehetett zsebre azzal, hogy az IP-t licencelte az Amazonnak, a teljes becslés alapján a Fallout sorozat 80 millió dollárt hozott a vállalatnak. 

És ez az összeg még nem is tartalmazza a Fallout Shelter bevételét (ami plusz 5-10 millió dollár lehet), valamint nem vették figyelembe a Fallout 3 és a Fallout New Vegas eladásait sem. Ez azt jelenti, hogy a végeredmény valójában több mint 100 millió dollárra rúghat, ami meglehetősen impozáns ahhoz képest, hogy a Bethesda szinte semmilyen erőfeszítést nem tett érte. Ilyen ereje van annak, ha berobban egy meglévő brandet bővítő tartalom, nem véletlenül készül annyi videojátékos sorozat és film. Az Amazon következő nagy dobása egyébként a Tomb Raider lehet

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)