Hirdetés

Lopással gyanúsítják a Skyrimhez készült többjátékos mod alkotóit

|

A csapat elméletileg jogtalanul használt fel kódokat a projekt során, amivel ráadásul elég szép bevételre is szert tettek.

Hirdetés

Nemrég mi is beszámoltunk arról, hogy készül egy olyan mod a Bethesda játékához, amellyel együtt kalandozhatnak a játékosok Skyrim havas földjein. Azonban úgy tűnik, akadt egy súlyos probléma az alkotás kapcsán.

Hirdetés

A Skyrim Script Extender csapata már elég régóta azzal gyanúsítja a Skyrim Together alkotóit, hogy azok ellopták az ő kódjukat, majd felhasználták azt a projekt során. Már addig fajult a dolog, hogy a licencbe bekerült egy szöveg, miszerint a brigád nem használhatja a kódokat, persze ezzel nem igazán értek el semmit a srácok.

A Skyrim Together egyik készítője nemrég egy Reddit-bejegyzésben írt a téma kapcsán. Állítása szerint korábban már megpróbálták felvenni a kapcsolatot a Skyrim Script Extender csapatával, de nem jártak sikerrel. Végül úgy döntöttek, hogy nem használják tovább a kódot, és eltávolították azt a modból. Előfordulhat, hogy benne maradt még néhány kódfoszlány, de ezeket a következő frissítéssel mind eltávolítják majd - hangzott az ígéret. Erre válaszolt a Skyrim Script Extender egy tagja is, aki nem igazán volt elégedett az ígéretekkel, szóval egyelőre marad a kakaskodás. 

És hogy miért gyakoriak az ilyen nézeteltérések a modderközösségben? Jelen esetben a Skyrim Together alkotói komoly pénzekhez jutnak az alkotásuknak köszönhetően, hiszen a Patreonon keresztül rengeteg támogatást kapnak a játékosoktól. Így pedig értelemszerűen elég problémás az, hogy jogtalanul használtak fel dolgokat a mod létrehozásakor.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)