Hirdetés

Mennyi pénzt költünk videojátékra?

|

Persze nem konkrétan mi magyarok, hanem a világ legnagyobb játékos nemzetei

Hirdetés

Azzal itt mindenki tisztában van, hogy nem a magyar piac a legjövedelmezőbb a videojátékok tekintetében. Most azt nézzük meg, hogy melyik országokban érdemes játékok forgalmazásával foglalkozni.

Mindezt egy friss kimutatás számai alapján tesszük ami kimondja, hogy minden más országra köröket verve az USA-ban 2009-ben a durván 183 millió játékos több mint 25 milliárd (!) dollárt költött videojátékra. Őt követi 31 millió gémerrel Nagy Britanniam akik a vizsgált évben 3,7 milliárd fontot költöttek hasonló dolgokra. Majd, Németország, Franciaország, Hollandia, Belgium, Számok a táblázatban:

Ezeket szétbontva már az is látszik, hogy pontosan milyen arányban oszlik el ez a platformok között. Ahogyan az várható volt, mindenütt a konzolos játékok viszik prímet, ugyanakkor az is tisztán kivehető, hogy a PC köszöni; él és virul. Főleg, hogy egymaga képes ennyi forgalmat termelni három konzolos nagyágyúval szemben. Németország esete külön említést érdemel, ahol nagyságrendileg azonos szinten áll a PC-s és konzolos piac. Véleményünk szerint itthon is hasonló lehet a helyzet, néhány nullát leszámítva. Számok, katt:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)