Hirdetés

A Silent Hill 2 remake fejlesztőcsapata szerint végeztek a pszichológiai horrorokkal

|

A Layers of Fear remake volt az utolsó cím, amellyel ezt a kategóriát célozták meg.

Hirdetés

A Bloober Team számos játékkal örvendeztette már meg a horrorjátékok rajongóit, köztük a Layers of Fear 1-2-vel, a Blair Witchcsel és a The Mediummal. Nemrég jelent meg a csapat újdonsága, a Layers of Fear, amely az első két játékot egybegyúrva, bónusztartalommal kiegészítve, újraértelmezve és kipofozva kínálja, ez a csomag pedig vízválasztó lett a stúdió számára. 

A 2016-os Layers of Fearrel ugyanis a Bloober a pszichológiai horrorok felé fordult, és afféle keretet adva ennek az időszaknak a 2023-as Layers of Fearrel el is búcsúznak ettől a műfajtól. 

Hirdetés

A Bloober Team vezérigazgatója, Piotr Babieno az Engadgetnek adott interjújában mesélt róla, hogy a Layers of Fear Unreal Engine 5-ös remake-jével lezárják a pszichológiai horrorjátékaik korszakát, a jövőben inkább a "tömeghorrorokra" fognak koncentrálni, amitől több vásárlót remélnek:

"A történetre, a hangulatra, a grafikára és a zene minőségére koncentráltunk, de a játékmechanikákra nem fordítottunk túl sok figyelmet. Nem ez volt a célunk. De rájöttünk, hogy van egy plafon, amit nem tudunk áttörni, ha nem nyújtunk valami frisset, valami újat. Ez az év olyan, mintha lezárnánk a pszichológiai horrorjátékok készítésének korszakát. Most éppen a Bloober Team 3.0-ba lépünk, tömeghorrort készítünk. [...] Szeretnénk átadni az ötleteinket, a mi DNS-ünkkel, nem a környezet vagy történetmesélés, hanem akció által. Tehát minden jövőbeli címünkben sok játékmechanika lesz. Sokkal nagyobbak lesznek."

Ironikus módon a csapat következő címe a PC-re és PS5-re készülő Silent Hill 2 remake lesz - egy olyan kultikus játéké, ami maga is pszichológiai horror, de egy már létező franchise része, ez pedig megfelel annak a célnak, hogy az eddiginél nagyobb közönséghez szólhassanak, és úgy tűnik, hogy már ezzel el fogják kezdeni az akcióorientáltabb megközelítést. Ti mit gondoltok erről? 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)