Hirdetés

A Konami győzködte a Silent Hill 2 Remake lengyel fejlesztőit, hogy ne tiszteljék már annyira az eredetit

|

A Bloober Team olyan szinten ragaszkodott a húszéves játékmenethez, hogy az már az élményt veszélyeztette. Szerencsére ott voltak az eredeti fejlesztők.

Hirdetés

Azt, hogy a játékot nem csak ráncfelvarrják, hanem részben újragondolják, jól jelzi, hogy a fejlesztést a pszichológiai horrorra szakosodott lengyel Bloober Teamre bízták, de a folyamatot az eredeti cím szellemi atyjai felügyelik: Motoi Okamoto producer, Masahiro Ito konceptművész és Akira Yamaoka zeneszerző.

Velük beszélgetett az amerikai IGN arról, mire számíthatunk az Unreal Engine 5-ben készülő,  PlayStation 5-ön és Steamen megjelenő játéktól.

Hirdetés

A videót mindenkinek ajánljuk; például ezek derülnek ki belőle:

  • A szörnyek mozgását, viselkedését és MI-jét alaposan megváltoztatták, az eredeti játék harcrendszere ugyanis mai szemmel nem túl szórakoztató a fejlesztők szerint.
  • A lengyelek annyira tisztelik az eredetit, hogy néhol a japánoknak kellett győzködniük őket, hogy merjenek rajta változtatni.
  • A zenét is újraírta és -rögzítette Yamaoka, de tudta, hogy a rajongók nagyon nehezen viselnék, ha nem az eredeti dallamok kísérnék őket, így a főtémákon nem változtatott.
  • A főszereplő, James Sunderland idősebb lesz a remake-ben, részben azért, mert azt szeretnék, ha a karakter még megviseltebb és elkínzottabb legyen, részben pedig azért, mert a rajongók is felnőttek azóta és így jobban azonosulnak majd vele.
  • Az atmoszféra pont olyan nyomasztó lesz, sőt, a Bloober Team munkájának hála a remake-kel játszani félelmetesebb lesz, mint az eredetivel volt.

A Silent Hill 2 remake-je idén érkezik, dátum egyelőre nincs. A Konaminak mindenesetre addig, így húsz év után minimum illene kifizetni az eredeti játék fordítóját, ha már eddig nem sikerült.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)