Hirdetés

A Counter-Strike 2 csalók már ChatGPT botot is használnak, így tudod kiszúrni a trükkjeiket

|

Vannak emberek, akik elképesztő munkát raknak abba, hogy ne kelljen játszaniuk a játékot.

Hirdetés

A Counter-Strike 2 csalók elleni harca nem áll nagyon jól, hiszen egyre szaporodnak és egyre okosodnak az illegális segédprogramok, nem is beszélve a botokról, akiket a lustább játékosok örömmel fognak munkára. Kellemetlenül sok fiók farmolja az XP-t a DM szerverekre belépve és botjaikat aktiválva. Korábban legalább a chatből ki lehetett szűrni, hogy ki volt egy robot, és ki volt a játékos, de a ChatGPT korában már ez is nehézkessé vált.

LordAstolflo eleve egy meglehetősen egyszerű bottal találta szembe magát. A karakter csak ugrált és semmire nem reagált a meccsben, így a helyzet relatíve egyértelmű volt. Az egyetlen elem, ami kétségessé tette a dolgot, az a csevegődoboz, melyen keresztül az "ellenfél" válaszolgatott a kérdésekre. Ez ugyanakkor a biztos leleplezést is megkönnyítette.

Hirdetés

A ChatGPT egy nagyon hasznos eszköz, főleg szoftverfejlesztők számára, mert viszonylag komplex feladatokat is le tud fordítani adott kódnyelvre. Amikor LordAstolflo megkérte a gyanús játékost egy Python kód írására, az azonnal reagált is:

Innentől nem volt kétség a dologban: egy botról volt szó, amire rákötötték a ChatGPT-t. Ha ti is hasonló helyzetbe kerülnétek, akkor csak kérjétek meg a gyanús játékost, hogy írja meg nektek a Hello World kódját, és ha a tökéletes mintával válaszol egy pillanaton belül, már mehet is a jelentés.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)