Négy gamer monitor, négy felhasználási mód – így választhatod ki közülük a leginkább neked valót

|

E-sportos ambícióid vannak? A legnagyobbat és a legjobbat akarod? Vagy mást tartasz fontosnak? Segítünk dönteni!

Többször foglalkoztunk már azzal, mennyire nehéz feladat megtalálni a legjobb monitort, hiszen a felbontás vagy a képátló csak egy-egy - nem elhanyagolható - döntési szempont; aki hosszútávra tervez, és a számára legjobb élményre vágyik, annak más dolgokat is fontolóra kell vennie vásárlás előtt. 

A gyártók is tudják, hogy nem lehet és nem is kell mindent egyszerre, ahogy azt is, hogy bár jó dolog a 4K-s felbontás a játékokban, sokan inkább lemondanak erről a gördülékeny futtatás, a lehető legnagyobb képfrissítési sebesség érdekében. Most az ASUS kínálatából válogatva javaslunk néhány modellt, amik más-más igényeket szolgálnak ki, hogy ezzel segítsük a döntést.

E-sportokhoz és FPS-ekhez - ROG Swift Pro PG248QP

Köztudott, hogy az online kompetitív játékokban a gyors reakció aranyat ér, de ez nem csak a játékos egyéni képességein múlik, hanem a monitorválasztáson is. A ROG Swift Pro PG248QP-t kifejezetten azoknak szánták, akiknek az e-sport elsődleges: a 24,1"-es, Full HD (1920x1080) felbontású, E-TN paneles kijelző túlhajtva akár 540 Hz-es képfrissítésre is képes (egy Nvidia RTX 20 szériás kártyával kombinálva), de a 360 Hz minden körülmények között garantált. Támogatja az Nvidia G-Sync ULMB 2 technológiáját a mozgásból eredő elmosódás csökkentése és a tisztább képmegjelenítés érdekében, és az Nvidia Reflex Analyzert is, hogy lássuk, mennyi a késleltetés, és pontos adatokra támaszkodva állíthassuk a beállításokat ennek csökkentése érdekében. A sokféleképp állítható állvány már csak apróság a tudásához mérten.

Ha a legtöbbet akarod a pénzedért: ROG Strix XG27ACS

Ha úgy érzed, már 180 Hz-es képfrissítés mellett is ki tudod hozni a legtöbbet magadból, ellenben nagyobb felbontásra és képátlóra vágysz, a ROG Strix XG27ACS-ben találhatod meg, amit keresel, ráadásul nem kell százezreket költened, hogy megkapj minden fontos funkciót. Az ASUS ezen monitora 27"-es, 2560x1440-es felbontású, IPS paneles, G-Sync kompatibilis, az ASUS Fast IPS technológiája miatt pedig 1 ms-os a GtG válaszideje. Az Extreme Low Motion Blur Sync (ELMB SYNC) megoldás az automatikusan változó képfrissítési sebességgel együtt gondoskodik a ghosting elkerüléséről. HDR-képes, a DCI-P3 színskálát 97%-ban meg tudja jeleníteni, és található rajta Type-C, DisplayPort, valamint HDMI csatlakozó egyaránt.

A legjobb ívelt OLED - ROG Swift OLED PG34WCDM

Egy ívelt monitorral igazán elmélyülhetsz a játékokban - a 34"-es, 3440x1440 felbontású PG34WCDM-mel pedig különösen. A 800R-es hajlítottságú OLED panel 240 Hz-es, G-Sync-kompatibilis, mindössze 0,03 ms a GtG válaszideje, az egyedi hőelvezetés pedig megoldja, hogy ne kelljen beégéstől tartanunk. A VESA DisplayHDR 400 True Black tanúsítványt is kiérdemelte. Izgalmas extrája, hogy a ROG Smart KVM megoldásával ugyanazon billentyűzettel és egérrel két eszközt is kezelhetünk, DisplayPort 1.4, HDMI 2.1 és 90W-os Power Deliveryt támogató USB-C csatlakozó egyaránt került rá.

Ha a méret a lényeg - ROG Swift OLED PG42UQ

Végül pedig következzen egy akkora monitor, ami már majdnem tévé (távirányítója is van!), és könnyen lehet, hogy a konzolos játékosokat is magával ragadja: ez a ROG Swift OLED PG42UQ, egy 41,5"-es, 4K-s OLED kijelző, 138 Hz-es képfrissítéssel, 0,1 ms-os GtG válaszidővel, G-Sync kompatibilitással, csillogásmentes bevonattal, egyedi hőelvezetéssel, és mindennel, amit egy ilyen monitortól elvárhatunk. A DCI-P3 színskála 98%-át meg tudja jeleníteni, gyönyörű HDR képet ad, és minden csatlakozó megtalálható rajta a DSC-s DisplayPort 1.4-től a HDMI 2.1-en át az USB-kig és jackig. Három sztereó hangszóró gondoskodik a fejhallgató nélkül is hatásos hangzásról.

Mint az alábbi videóban is látható, létezik 48"-es változata is.

Bármelyiket választod, nem fogod megbánni, de kiindulási alapnak is szuperek. Ha ezeket a tulajdonságokat (felbontás, képátló, képfrissítési sebesség, színhelyesség, csatlakozók) megvizsgálod vásárlás előtt, könnyen találhatsz a saját igényeidhez, vágyaidhoz és pénztárcádhoz illő modellt. Nézz körül az ASUS monitorok kiínálatában! 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)