Hirdetés

Teljesen másképp ért volna véget eredetileg a Vissza a jövőbe

|

Egy sokkal teátrálisabb, ugyanakkor sötétebb befejezést álmodtak meg a készítők.

Hirdetés

Az egyik legnagyobb klasszikusnak tekinthető Robert Zemeckis 1985-ös Vissza a jövőbe filmje - részben ezért beszélünk róla még közel 40 év elteltével is. Nagy valószínűséggel többen is emlékeznek a film befejezésére, amikor Marty és Doki a Hill Valley-i óratornyot és a villámcsapást használják arra, hogy összegyűjtsék a szükséges energiát az időutazáshoz. Természetesen a hadművelet végül nem megy ilyen gördülékenyen, de lényeg a lényeg, a végén minden megoldódik, Marty pedig visszakerül 1985-be.

Bármennyire izgalmas és emlékezetes ez a végkifejlet, nem sokon múlott, hogy egy ennél eltérő, sötétebb irányba vigyék el a befejezést a készítők. Bob Gale, a film társírója 2020-ban a Collider Podcast keretein belül mesélt arról, hogy eredetileg teljesen más befejezést tervezetek a filmhez, ám anyagi megfontolások miatt később elvetették az ötletet.

Hirdetés

Az eredeti forgatókönyv szerint a hadsereg egy bombakísérletre készül a sivatagban, mikor rövidesen arra lesznek figyelmesek, hogy egy DeLorean száguld feléjük. A Doki kiszámította Marty számára, hogy mikor és milyen sebességgel hajtson a területre, hogy pontosan akkor érjen oda, amikor a bomba felrobban. Amikor ez megtörténik, véginézhetjük, ahogy a város a hamu martalékává válik.

Ezt követően 1985-re ugrunk, ahol az emberek éppen az egykori kísérleti terepet veszik körbe, miközben egy idegenvezető az ott történt furcsa jelenségekről és az azt övező pletykákról mesél nekik, mígnem egy villanás kíséretében megjelenik a DeLorean, benne Martyval, aki épségben hazaért.

Gale elmondta, hogy hadilábon álltak a költségvetéssel - a stúdió egymillió dollárt szeretett volna lefaragni a büdzséből - az eredetileg elgondolt befejezés megvalósítása pedig az összes többi jelenetnél drágább lett volna, így végül elvetették az ötletet.

Ti mit gondoltok? Nektek jobban tetszett volna ez a befejezés?

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)