Hirdetés

Az megvan, hogy már a Vissza a jövőbe legeleje lelövi a film végét?

|

Egy rosszkor történő pislogás, és máris le lehet maradni róla, hogy Robert Zemeckisék trükkösen előrevetítették a finálét már az első 5 másodpercben.

Hirdetés

Az 1985-ben bemutatott Vissza a jövőbe egyike azon filmeknek, amik a legnagyobb klasszikusok között foglalnak helyet, és a Netflix Meghatározó filmek a múltból című dokumentumsorozatának, köszönhetően azt is jól tudjuk, hogyan készült - olyan kulisszák mögötti titok is kiderülnek belőle, mint hogy eredetileg nem is Michael J. Fox szerepelt benne. 

Az elmúlt évtizedek során a rajongók előszeretettel vadásztak easter eggekre is a filmben, az egyik pedig különlegesebb az összes többinél, hiszen már rögtön a film első másodperceiben lelövi a finálé eseményeit, ugyanakkor piszok könnyű lemaradni róla, a nézők többségének fel sem tűnt. 

Hirdetés

Ha emlékeztek rá - ami nem nehéz, mivel a legikonikusabb befejezések között bérelt helye van -, akkor a Vissza a jövőbe végén Marty és Doki a Hill Valley-i óratornyot és a villámcsapást használják arra, hogy a szükséges energiát összegyűjtsék és átirányítsák a srác időutazásához, eközben pedig Doki majdnem leesik a tartószerkezetről. Nos, erre a jelenetre már a film legelején kapunk utalást, amikor a Vissza a jövőbe logó után, a stábtagok neveinek kiírása közben különféle órákon pásztázik végig a kamera egy szobában, ezek között pedig helyet kapott egy olyan darab is, amelynek mutatóin egy Dr. Emmett Brownra hasonlító alak lóg. Nézzétek csak: 

Ez a nyitójelenet trükkösen jelzi, hogy mi fog következni, de addig nyilván semmihez sem lehet kötni, amíg végig nem üljük a filmet és ki nem derül, hogy mi az események tetőpontja. Persze addigra már elfelejtődik az az easter egg, de többszöri újranézésre már szembeötlő. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)