Hirdetés

49 millió forintnyi segítséget jelent Ukrajnának a LEGO Zelenszkij és LEGO Molotov-koktél

|

Elfogytak az alkatrészek, amikből a harcra kész ukrán elnököt ábrázoló LEGO-figurák készültek, de a belőlük szerzett bevétel így is komoly segítség lehet.

Hirdetés

Sok más üzleti ágazat mellett a szórakoztató-, és benne a játékipar képviselői is igyekeznek Ukrajnát segíteni az Oroszország elleni háborúban, részben üzleti tevékenységük korlátozásával, másfelől közvetlen pénzadományokkal.

Az utóbbihoz hasonló kezdeményezéssel állt elő az egyedi LEGO-figurákat gyártó Citizen Brick csapata, akik kihasználták azt is, hogy az országa ügyét folyamatos médiajelenléttel is segíteni igyekvő elnök, Volodimir Zelenszkij valóságos celeb lett az orosz agressziót elítélő országokban.

Hirdetés

A nem-hivatalos figurák gyártói egyfelől készítettek egy miniatűr Zelenszkij-hasonmást, ami az elnököt a tőle az utóbbi hetek videóüzeneteiben megszokott katonai szerelésében ábrázolja, illetve, hogy legyen mit a kezébe adni, egy ukrán zászlóval díszített Molotov-koktélt is.

A színészből lett elnökről mintázott figurát száz, a lángoló üvegeket pedig tíz dollárért árulták, és valószínűleg mindkettőből jó néhányat eladtak, ugyanis mire a Citizen Brick csapata kifogyott az alkatrészekből, 145 ezer dollár, azaz 49 millió forint értékben teljesítettek rendeléseket.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Ezt az összeget egyébként Direct Relief nevű szervezetnek ajánlották fel, hogy ezzel is az ukrán rászorulókat segítsék.

Sok érintett játékipari szereplő számára persze csak a béke hozhatná el a visszatérést a háború előtt normál működésükhöz, az érintettek között van egy neves e-sport csapat, játékfejlesztő stúdió, illetve a S.T.A.L.K.E.R. 2 munkálatai is állnak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)