Hirdetés

A Sony megint nekiment az oroszoknak, nem jár nekik Pókember sem

|

A háború miatt a japán óriás hamarosan debütáló Marvel-filmjei sem lesznek elérhetők Oroszországban.

Hirdetés

Sajnos továbbra sem csendesedett el a háború a szomszédos Ukrajnában, sőt a hírek szerint egyre kegyetlenebb támadások érik az ország városait, és rengeteg civil áldozata van már a konfliktusnak. Oroszország inváziója után a játékiparból is rengetegen álltak csatasorba, hogy különböző módokon segítsenek az ukránokon, vagy éppen komoly szankciókkal sújtsák az oroszokat. Emellett a filmipar fontos szereplői sem maradtak csendben, ami több mozi premierjére is hatással van, a Sony pedig úgy döntött, hogy a videojátékos korlátozások után még egy fronton beszáll az összefogásba.

Hirdetés

A japán vállalat ugyanis még több szórakozási lehetőségtől fosztja meg Oroszországot a jövőben. Ennek keretén belül nem vetíthetik az országban a várhatóan április 1-jén debütáló Morbiust, továbbá a streaminges és lemezes megjelenésekből is kimaradnak az oroszok, ami azt jelenti, hogy például a Pókember: Nincs hazaút sem lesz náluk elérhető ilyen formában. A korlátozások részeként a főként animékkel foglalkozó Crunchyroll platform működését is felfüggesztik.

A Sony Pictures Entertainment vezérigazgatója, Tony Vinciquerra közben arról írt, hogy a vállalat együttérez a konfliktusban érintettekkel, és remélik, hogy sikerülhet hamarosan békés úton rendezni a dolgokat. Habár a nyilatkozat picit stílusosabb lett volna a kiüresedett "thoughts and prayers" nélkül, azért dicséretes, hogy nem csak videojátékos fronton vezettek be szankciókat.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)