Hirdetés

70 milliárd forintjába került a Sonynak, hogy megszerezze a Marvel's Spider-Man fejlesztőit

|

Csinos summát fizetett a Sony az Insomniac Gamesért, ám a végösszeg eltörpül pár korábbi felvásárlás során gazdát cserélt pénzhalomhoz képest.

Hirdetés

Biztos vagyok benne, hogy a PlayStation szekértáborát erősítő játékosok kitörő örömmel fogadták a hírt, miszerint a Sony saját stúdiói közé invitálta a Spyro, Ratchet & Clank, valamint Resistance sorozatok révén ismertté, majd a Marvel's Spider-Man után egyenesen világhírűvé vált Insomniac Games csapatát. Akkor még nem tudhattuk, mennyibe fájt a befektetés a konzolgyártónak, de egy friss pénzügyi jelentésből ez is kiderült.

Hirdetés

A két fél között köttetett üzlet 2019 november 15-én lezárult, minek keretében a Sony 24,895 milliárd jent, azaz 229 millió dollárt fizetett a korábbi tulajdonosoknak nagyrészt készpénzben. Ennyit ért számára, hogy a jövőben kizárólag PlayStation platformokon találkozhassunk a csapat alkotásaival. Az akvizíció keretében még a Sunset Overdrive IP is a japánok birtokába került, ám a kiadási joggal mindmáig a Microsoft rendelkezik.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy bármekkora becsben is tartjuk az Insomniac munkáját, a stúdió, és közvetett módon az AAA szegmens valódi értékét mi sem tükrözi jobban, mint hogy a Minecraftot készítő Mojang 2,5 milliárd dollárért került a Microsofthoz, a Candy Crush játékokból megtollasodott Kingért pedig 5,9 milliárdot fizetett az Activision Blizzard.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)