Hirdetés

Kivonul Oroszországból és bezárja fehérorosz irodáját a Wargaming

|

A World of Tanks mögött álló céget Fehéroroszországban alapították, emiatt még súlyosabb a döntés.

Hirdetés

Több mint egy hónapja tart az orosz-ukrán konfliktus, melyben a fehérorosz kormány is Putyin oldalán áll, így számos olyan cég, amely megszakítja üzleti kapcsolatait Oroszországgal, Belaruszból is kivonul. A Wargaminget 1998-ban hozták létre Minszkben, és mindaddig ott volt a központ, amíg 2011-ben el nem költöztették Ciprusra, de a fejlesztés zöme továbbra is a kiadó otthonában zajlott.

A mai napon bejelentették, hogy miután alaposan átgondolták a helyzetet, úgy döntöttek, sem Oroszországban, sem Fehéroroszországban nem kívánnak cégeket üzemeltetni vagy birtokolni, így mindkét térségből kivonulnak.

Hirdetés

Március 31-én a korábban a Wargaminghez tartozó, de most már a kiadóval semmilyen kapcsolatban nem álló Lesta Studióra ruházták át a játékok üzemeltetésének feladatát, azonban ebből az anyavállalat sehogy nem profitál, és a továbbiakban sem lát semennyi pénzt a változásból, sőt, jelentős pénzügyi veszteségekkel számol. A játékok egyelőre addig biztosan elérhetőek maradnak, amíg az átállás végbe nem megy, és nem tudják biztosítani dolgozóik biztonságát.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Emellett a Wargaming minszki stúdiója teljesen bezár, az alkalmazottak végkielégítésben és támogatásban részesülnek.

A World of Tanks és World of Warships játékokkal ismertté váló csapatnak Guildfordban, Koppenhágában, Berlinben, Chicagóban, Párizsban és Kijevben is van stúdiója, de nem tudni, ezek átvesznek-e néhány most elbocsátott alkalmazottat. Azt követően, hogy a háború kitört, elbocsátották Szergej Burkatovszkij kreatív vezetőt, aki az invázió mellett szólalt fel, mivel ez ellentétben állt a cég elveivel, álláspontjával.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)