Hirdetés

Csoportos per indulhat a Cyberpunk 2077 fejlesztői ellen

|

Ha beigazolódik az egyik befektető jóslata, akkor hamarosan még a mostaninál is komolyabb slamasztikába kerülhet a CD Projekt RED.

Hirdetés

Az utóbbi pár hétben rettenetesen rájárt a rúd a Cyberpunk 2077 fejlesztőire. Több évig emberfeletti teljesítményt nyújtva dolgoztak, hogy befejezhessék az évtized egyik legjobban várt játékát, de a játék, amit végül a vezetőség kiadhatónak ítélt meg, egyáltalán nem tükrözte azt a minőséget, amelyre a játékosok számítottak.

A vásárlók nem elhanyagolható része őrjöng, a pénztáraknál megy a reklamáció a visszatérítésért (amely sem a digitális boltokban, sem a retail értékesítésben nem könnyen összehangolható feladat, de meg kell hagyni, hogy a kiadó komolyan veszi ennek kezelését), a fejlesztők a saját vezetőségük ellen fordultak, de úgy tűnik, hogy ezzel a megpróbáltatások még közel sem értek véget.

Hirdetés

A Cyberpunk 2077 körüli mizéria már annyira elérte a mainstreamet, hogy a New York Times is lehozott egy cikket a témával kapcsolatban, melyben arról is írnak, hogy jelenleg a lengyel befektetők azon dolgoznak, hogy jogi lépéseket tegyenek a stúdióval szemben.

Ezt azt állítást arra alapozzák, hogy Mikołaj Orzechowski, a játékot fejlesztő CD Projekt RED egyik befektetője nemrég kiadott egy lengyel nyelvű közleményt, amelyben azt állítja, már vizsgálják ezt a lehetőséget:

"A jogi csapatunkkal karöltve jelenleg azt elemezzük, hogy indíthatnánk-e egy csoportos pert azzal a váddal, hogy a stúdió a Büntetőtörvénykönyv 286. cikkelye értelmében haszonszerzés céljával félrevezette a vásárlókat."

A játék megjelenését követően ugye a cég részvényei is jelentőset zuhantak, aminek következtében most a Wolf Haldenstadt jogi cégi is kiadott egy felhívást, amelyben arra buzdít minden befektetőt, hogy indítsanak vizsgálatot a potenciális anyagi veszteségekkel kapcsolatban.

Ezek igen súlyos vádak, és egészen egyedi esetet teremtene egy ilyen eljárás a játékpiac egyébként sem túl rózsás helyzetében. Ismerünk hasonló történeteket mind, de vajon ez lehet a megoldás a félkészen megjelenő játékok problémájára? És a részvényesek fellépése indokolt egy olyan helyzetben, amikor feltehetően éppen a befektetői nyomás miatt vannak túlhajszolt fejlesztésekkel összetákolt bétaverziók idő előtt piacra dobva? Ti mit gondoltok erről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)