Hirdetés

Marvel Cinematic Universe kronológia - így nézd meg helyes időrendi sorrendben a filmeket és sorozatokat

|

A Marvel filmes univerzumának darabjait nem csak megjelenési idejük szerint állíthatjuk sorba, ugyanis a nagyszabású projekt saját idővonallal rendelkezik.

Hirdetés

A Hangya és a Darázs - 2018

Közvetlenül a Végtelen háború előtt játszódott viszont a Hangya és a Darázs második kalandja, amelyben a kvantumvilágból próbálták megmenteni Hope édesanyját, Janet van Dyne-t. A film stáblistás jelenete azonban a Végtelen háború tragikus lezárásával párhuzamosan történik meg, Thanos csettintése ide is elér. 2018-ben járunk.

Bosszúállók: Végtelen háború - 2018

A Bosszúállók: Végtelen háborúban, 2018-ban hőseink megpróbálják felvenni a harcot a Végtelen Köveket kutató őrült titánnal, Thanos azonban olyan hatalmas ellenfélnek bizonyul, akivel nem lehet elbánni egyetlen film alatt. A finálé teljes kudarccal zárul, kedvenceink elbuknak, és ezzel párhuzamosan az egész univerzum lakosságának fele megszűnik létezni. 

Bosszúállók: Végjáték - 2023

A 2019-es Bosszúállók: Végjáték rögvest egy nagy csavarral indít: öt teljes évet ugrunk előre az időben 2018-hoz képest, tehát a hivatalos idővonal szerint 2023-at írunk. A filmben a Bosszúállók megmaradt tagjai az időutazást segítségül hívva megpróbálják összeszedni a Végtelen Köveket még azelőtt, hogy Thanos megkaparintaná őket. Ma már nem igazán számít spoilernek, hogy végül nagy veszteségek árán ugyan, de sikerrel járnak. Fekete Özvegy és Vasember azonban életüket vesztik.

Loki - 2023

A 2021-es, Disney+-os Loki tévésorozat a Bosszúállók: Végjáték eseményei alatt meglógó Loki-variáns kalandjait követi nyomon, egyúttal ebben a szériában ismerkedhetünk meg a "szent idővonallal", amit most mi is alapul vettünk. A szezonzáróban azonban elszabadul a multiverzum, innentől ember legyen a talpán, aki még észben tudja tartani az idővonalakat.

Mi lenne, ha...? - 2023

Mivel gyakorlatilag a Loki sorozat lezárása hívta elő a multiverzumok koncepcióját, közvetlenül utána érdemes elhelyezni a Mi lenne, ha...? animációs sorozatot, melynek egyes epizódjai egy-egy új párhuzamos világot mutattak be, ahol bizony cseppet sem úgy alakultak a dolgok, mint a "fő", 616-os számú Marvel univerzumban.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

WandaVízió - 2023

Csodálatosan furán indul a WandaVízió sorozat, de szépen lassan azért csak kibogozzák az alkotók a szálakat, mi, nézők pedig megtudjuk, hogy a cselekmény három héttel a Bosszúállók: Végjáték eseményei után veszi kezdetét, azaz még mindig 2023-at írunk. A szériában Wanda és Vízió látszólag álomszerűen szép életet él egy Westview nevű kisvárosban, de természetesen semmi sem az, aminek látszik.

Örökkévalók - 2023

Az Örökkévalók ugyan 7000 évvel ezelőtt érkeztek a bolygónkra, de 2021-es filmjük eseményei nagyrészt 2023-ban játszódnak. Megoszlanak a vélemények arról, hogy pontosan mikor, mivel Nate Moore producer szerint júliusban, a film írója szerint azonban áprilisban. A Disney+ szerint ősz a helyes megfejtés, de magában a filmben inkább téli jeleneteket látunk. Mindenesetre a 2023-as évszám bizonyos, vagy legalábbis annak tűnik. Mi a téli, év végi megfejtésre szavaznánk. Maga a sztori arról szól, hogy elképesztő hatalmaknak parancsoló lények élnek közöttünk már évezredek óta, azonban kizárólag akkor avatkozhatnak bele az emberiség életébe, ha felbukkannak ősellenségeik, a deviánsok. Aztán persze kiderül, hogy mint máskor, most is jóval többről van szó igazából.

Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája - 2024

Shang-Chi mindent megtett azért, hogy maga mögött hagyhassa apját és a Tíz Gyűrű nevezetű szervezetet, de vissza kellett térnie otthonába, hogy épp a legendás Tíz Gyűrűt birtokló édesapjától védelmezzen egy mágikus világot. Ha figyelünk a film cselekményére, akkor világossá válik, hogy március végére, április elejére tehető a kaland, természetesen 2024-ben.

A Sólyom és a Tél Katonája - 2024

Pár héttel a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája eseményei után indul A Sólyom és a Tél Katonája sorozat, valamikor 2024 áprilisának közepe és ugyanezen év júniusa között. A szériában egyrészt bemutatkozik U.S. Agent, a "szegény ember Amerika Kapitánya", de hamar világossá válik, hogy csak az egykori Sólyom, Sam Wilson veheti át Steve Rogers helyét, mint az új Amerika Kapitány.

Thor: Szerelem és mennydörgés - 2024

A Thor: Szerelem és mennydörgésben Thornak nem csak szembe kell néznie Gorr-ral, az istenölővel, de ismét találkozik régi szerelmével, Jane Fosterrel, aki maga is méltóvá válik a legendás pörölyre, és gyakorlatilag egy női Thor lesz belőle. A Disney+ saját idővonala a Ms. Marvel sorozat után pakolta a Thor: Szerelem és mennydörgést, de egyszerűen nem áll össze a matek, a film nem játszódhat 2025-ben. Ezt pedig azért tudjuk, mert Thor napra pontosan megmondja, hogy Jane mikor szakított vele: 8 évvel, 7 hónappal és 6 nappal a film cselekménye előtt. Ennek mindenképpen a Thor: Rangarök előtt kellett megtörténnie, sőt az Amerika Kapitány: Polgárháború előtt, mivel akkor már a Bosszúállók nem tudták, hol van a mennydörgés istene, Jane pedig még bőven akkor szakított Thorral, amikor a csapat együtt volt. A Thor: Szerelem és mennydörgésnek így 2024-ben kell játszódnia. 

Cikkünk még nem ért véget, a következő oldalon folytatódik!

Oldalak: 1 2 3 4 5

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)