Hirdetés

Csúnyán ráfaraghat a Warner John Cena Prérifarkas-filmjének elkaszálására

|

Egy politikus vizsgálatot indítana a vállalat megkérdőjelezhető adózási taktikája miatt.

Hirdetés

A WarnerMedia és a Discovery Inc. összeolvadásával létrejött Warner Bros. Discovery tavalyi megalapítását követően valóságos tisztogatás kezdődött az üzlet által érintett produkciók és szolgáltatások sorában, így a David Zaslav nevével fémjelzett vezetőség számos projektet törölt, köztük a már majdnem kész Batgirl-filmet is.

A történelem most megismételte önmagát, a napokban ugyanis fény derült rá, hogy a Warner Bros. Discovery a John Cena főszereplésével leforgatott Prérifarkas-filmet is kukázta egy 30 millió dolláros adóleírás kedvéért. A jelek szerint azonban a vállalat ezért még csúnyán megütheti a bokáját.

Hirdetés

San Antonio kongresszusi képviselője, Joaquin Castro ugyanis az X felületén szólította fel az Igazságügyi Minisztériumot és a Szövetségi Kereskedelmi Bizottságot a Warner Bros. Discovery pénzügyi gyakorlatának felülvizsgálatára. A texasi politikus szerint a teljesen kész filmek adókedvezményekért való törlése nemcsak ragadozó és versenyellenes jellegű, de ahhoz is hasonlatos, amikor valaki a biztosítási pénz reményében gyújt fel egy épületet.

Castro ezt a DiscussingFilm cikkét kommentálva osztotta meg, amely arról számol be, hogy a bennfentesek szerint egyébként kimondottan jól sikerült Prérifarkas-film elkaszálása után több iparági szakember is megkérte az ügynökét, hogy mondja le a Warner Bros.-szal egyeztetett találkozókat. Az ügy kapcsán mi nemrég arról írtunk, hogy az elkaszálás miatti online felháborodás hatására a Warner Discovery végül más forgalmazónak adhatja át a filmet.

A vállalattal szembeszálló politikus az amerikai IGN szerint mindenesetre már a Warner Bros. és a Discovery tavalyi egyesülését sem nézte jó szemmel, másokkal együtt levélben követelve az üzlet versenypiaci hatásainak kivizsgálását. Azt nem tudni, hogy a mostani felhívása több sikerrel jár-e, de az alighanem jót tenne az iparágnak, ha  nem válna rendszeressé a bejelentett és leforgatott filmek kukázása.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)