Hirdetés

2023 legjobb Amazon és Apple tartalmai - Gen V-től a Ted Lassóig

|

Miután a többi streamingszolgáltató válogatásait letudtuk, nagy kanállal merítettünk az Amazon Prime Video és az Apple TV+ tavalyi kínálatából is.

Hirdetés

Ha követtétek az elmúlt hetekben a GS-t, akkor tudjátok, hogy végigmegyünk a nagyobb, hazánkban is elérhető streamingszolgáltatások kínálatán: tapasztalatból tudjuk, hogy milyen nehéz eldönteni egy-egy platformot böngészve, hogy mire áldozzuk a szabadidőnket, ezért igyekeztünk mindegyik esetében olyan 2023-as tartalmakat összeválogatni és ajánlani, amik szerkesztőinknek tetszettek - legyenek azok népszerű címek vagy éppen kevés figyelmet kapott csemegék.

Ha lecsúsztatok valamelyikről, akkor ugorjatok át a Netflix (filmes és sorozatos), a Disney+, az HBO Max és a SkyShowtime összeállításaihoz, majd gyertek vissza ide, ugyanis még nem végeztünk, két szolgáltatás hátravan. Az egyik az Amazon Prime Video, amit az ingyenes Prime Gaming-cuccok és az ajándék havi Twitch-feliratkozás miatt sok gamer ismer, illetve az Apple saját filmes és sorozatos fellegvára, az Apple TV+, amit 3 hónapig ingyen használhat az, aki Apple-készüléket vásárol.

Egyiket sem akartuk kihagyni a cikksorozatból, jó okkal. Az Amazon Prime Video a tavalyi hazai statisztikák szerint a Netflixet szorongatja nézettségben, az Apple-nél pedig talán nincsenek akkora brandek, mint a riválisoknál, de masszív felhasználói bázisa van, és kiemelt figyelmet fordítanak az eredeti tartalmaik minőségére, szóval nem szabad lebecsülni őket, nem is tesszük.

A körülmények ugyanazok, mint a többi válogatás esetében: nem befolyásolt minket semmilyen hype vagy kritika, a saját ízlésünk szerint válogattunk; igyekeztünk arra törekedni, hogy ne olyan sorozatokat vonultassunk fel, amik már számos évadot kaptak; a lista nem rangsor, csak ábécé-sorrendbe vannak rakva a nevek. Az alábbiakban talán rábukkantok majd a következő kedvencetekre.

Hirdetés

2023 legjobb Amazon Prime Video tartalmai

A Vox Machina legendája (2. évad)

2022 egyik legkellemesebb meglepetése volt az Amazon Prime Videón debütált animációs sorozat, amely a szerepjátékosok körében népszerű Critical Role csapat (köztük Matthew Mercerrel, Ashley Johnsonnal és Laura Baileyvel, akiket hangjaik miatt a gamerek is jól ismernek) szörnyekkel, kincsekkel és humorral teli kalandjait varázsolta a képernyőkre. A Vox Machina legendája ráadásul nem finomkodott, bevállalósságát tekintve bőven egy kategóriában lehetett említeni olyan sikersorozatokkal, mint a The Boys és az Invincible, miközben görbe tükröt állított a fantasy-alkotásoknak. Aki szerette az első évadot, azt tavaly újabb 12 résszel ajándékozták meg a készítők, a cselekmény pedig ott folytatódott, ahol az előd véget ért. Kegyetlen pillanatokat is adó, de csodálatos világépítés zajlik, amely sokkal dinamikusabb lett, és kiszámíthatósága ellenére végtelenül szórakoztató. Biztosan lesz harmadik évad, így akinek még nem volt szerencséje hozzá, mindenképpen pótolja - a Baldur's Gate 3 kedvelőinek kifejezetten ajánlott.

Az idő kereke (2. évad)

A fantasy-rajongóknak kedvezett az Amazon Robert Jordan regényfolyamának adaptációjával is, amelyben egy varázslónő (Rosamund Pike) felkarol néhány fiatalt, ugyanis közülük kerül ki az Újjászületett Sárkány, aki vagy legyőzi a Sötét Urat, vagy mellé áll és együtt leigázzák a világot. Hogy mi lett velük, azt nem lőjük le, mindenki magának fedezze fel, de az biztos, hogy az Amazon elkötelezte magát, hogy Jordan annyi könyvét dolgozza fel, amennyit csak tud, és 2023-ban már a második szezont nézhették az érdeklődők nyolc részen keresztül. Az Idő Kereke első évada megadja azokat az elemeket, amiket a műfaj kedvelői keresnek a zsáner darabjaiban, és szerencsére a folytatásra is kitartott a lendület. Jobban mélyítik a karaktereket, tovább építik a világot, emelik a téteket és a látvánnyal (jelmezekkel, díszletekkel, effektekkel) sem spórolt a vállalat. Ha a Trónok harca és A Gyűrűk Ura sorozatok már megvoltak, akkor ennek is adjatok egy esélyt.

Deadloch

Ismeritek a Broadchurch című sorozatot? Ha igen, akkor be tudjátok lőni, hogy mire számítsatok a Deadloch-tól, amely a Broadchurch vicces változatának tekinthető. Egy átívelő sztorijú krimiszériáról van szó, amelyben a borongós hangulat keveredik a komikus elemekkel, amely egészen különleges atmoszférát kölcsönöz neki, mindezt pedig megfejelik különc ausztrál arcokkal. A Deadloch azzal indul, hogy egy helyi focista holttestére bukkannak a tengerparton, az ügyben pedig a kisváros egyik nyomozója járna el, ám a nyakára küldenek egy külsős kollégát, akivel egymás idegeire mennek, és ez csak fokozódik. A rejtélyes bűnügy feltárása mellett a mókás körítés és a sokszínű karakterek adják a sorozat sava-borsát, de nem kell attól tartani, hogy az összkép átmegy paródiába. A stílus nem mindenkinek fog bejönni, de aki ráhangolódik, az nagyokat fog nevetni.

Elveszett próféciák/Good Omens (2. évad)

Amikor kiderült, hogy az Amazon sorozatot gyárt Neil Gaiman és Terry Pratchett közös alkotásából, a Good Omensből, sok rajongó a szívéhez kapott, hiszen hatalmas kultusz övezi a szerzők művét, azonban az élőszereplős adaptáció méltó tudott lenni az alapanyaghoz. A show-t a két főszereplő, a végtelenségig udvarias Aziraphale-t alakító Michael Sheen és a cinikus, hedonista Crowley-t játszó David Tennant vitték el a hátukon, de a többi szereplőre sem lehetett panasz. Jól sikerült az első évad, a hat epizód azonban kevés volt belőle - még jó, hogy a vállalat zöld utat adott a második szezonnak, amelyet ismét Gaiman írt. Újabb hat részt tölthettünk el Aziraphale és Crowley utánozhatatlan társaságában, és a végeredmény annak ellenére is nézeti magát, hogy kiütköznek rajta a folytatás gyermekbetegségei. A középpontban ezúttal az amnéziás arkangyal, Gabriel (Jon Hamm) áll, akit a menny és a pokol is meg akar kaparintani, és csak kedvenc duónk segíthet rajta.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Gen V

A The Boys hatalmas siker lett, köszönhetően annak, hogy a szuperhősöket más módon közelítette meg, és nem félt brutálisnak lenni. A Garth Ennis és Darick Robertson azonos című képregényéből merítő produkcióból eddig három évad ment le, és idén jön a negyedik, de két szezon között kaptunk egy újabb spin-offot (az első az animációs Diabolical volt), amely nem a The Boysban megismert karakterekre fókuszált, hanem a szupik következő generációjára. A helyszín a Vought International hősképzője, a Godolkin Egyetem, ahová a fiatal hősjelöltek járnak, akik próbára teszik az erkölcsi és a fizikai határaikat egyaránt. Miközben azért küzdenek, hogy feljebb kerüljenek az iskolai ranglétrán, megtanulják, hogy az ambíciók áldozatokkal járnak, valamint a jó és a rossz közötti különbség nem is olyan egyértelmű. A Gen V ügyesen bővíti tovább a The Boys világát, miközben a saját lábán is képes megállni. Egy izgalmas, szórakoztató, vérgőzös és a jelenünket kifigurázó mellékszál lett, ami új, hiteles hősöket állít reflektorfénybe, és agyeldobós fináléval rendelkezik.

Invincible 2. évad/Atom Eve

Kicsit csalunk, ugyanis az Invincible második évadát kettébontották: az első felét már 2023-ban láthattuk, a maradék viszont 2024-re került át. Ennek értelmében nem mondhatnánk teljesen megalapozott véleményt a Robert Kirkman népszerű képregényén alapuló animációs feldolgozás visszatéréséről, viszont amit eddig láttunk belőle, az alapján sikerült tartani az első szezon által felállított szintet és biztosak vagyunk benne, hogy a hátralévő négy epizód sem fog csalódást okozni. Marknak nemcsak a szuperhősként rá háruló felelősséggel kell szembenéznie, hanem Omni-Man kettős életének következményeivel, váratlan ellenfelekkel és az egyetemi élettel is. Előételként megkaptuk a sorozat egyik fontos szereplőjének különkiadását, az Invincible: Atom Eve 55 percben meséli el a karakter eredetsztoriját, ahogy Samantha Wilkins felfedezi az erejét és megpróbál dűlőre jutni a szüleivel. Ha unjátok a sokadik hasonló szuperhőstartalmakat, akkor az Invincible-t nektek találták ki: már a legelső epizód megmutatja, hogy miben más ez, mint a műfaj többi képviselője.

Lapozz tovább, mert a következő oldalon olvashatod az Apple TV+ szekcióját!

Oldalak: 1 2

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)