Hirdetés

2023 legjobb Skyshowtime tartalmai - Stallone, Renner és Sutherland beköszönnek

|

Tavaly rajtolt el nálunk a számos stúdió kínálatát összefogó SkyShowtime, így temérdek néznivaló érkezett, régiek és újak is. Ezekből szemezgettünk.

Hirdetés

A SkyShowtime 2023. február 14-én rajtolt el Magyarországon, és olyan stúdiók, illetve csatornák tartalmait olvasztotta magába, mint a Universal Pictures, a Paramount Pictures, a Nickelodeon, a DreamWorks Animation, a Paramount+, a Showtime, a Peacock és a Sky Studios. A hazai film- és sorozatrajongók nemcsak azért örülhettek ennek, mert így olyan szériákat lehetett reklámok nélkül nézni, mint a Star Trek: Különös új világok vagy éppen a Yellowstone, hanem olyan mozis nagyágyúk is ide kerültek fel, mint a Top Gun: Maverick és a Jurassic World: Világuralom.

Ez egyrészt üdvözölendő, másrészt az új platform megérkezésével még telítettebbé vált itthon a streamingpiac, hiszen már eleve olyan szolgáltatók versengtek az előfizetőkért, mint a Disney+, a Netflix, az HBO Max, az Amazon Prime Video és az Apple TV+. Még egy szolgáltatás, ami havonta vonja a pénzt, még egy felület, ami elaprózza a tartalmakat, és még egy kínálat, amit böngészni kell, hogy ráakadhassunk a minket legjobban érdeklő címekre. Ez utóbbiban segítünk egy válogatással.

Hirdetés

Tudjuk jól, hogy milyen nehéz ennyi szolgáltatásból kiválasztani azt a filmet vagy sorozatot, amivel kitöltenétek a kevés szabadidőtöket, ezért kezdtük el a 2023 legjobbjai cikksorozatunkat. A Netflix (filmes és sorozatos), a Disney+ és az HBO Max tartalmaiból már készítettünk egy összeállítást - kifejezetten olyanokat ajánlottunk nektek, amiket mi is szerettünk, nem a díjak mennyisége vagy a népszerűség határozta meg a bekerülésüket. Most ugyanezt megléptük a SkyShowtime esetében is, amely talán még kaotikusabb volt a többinél tavaly, mivel új platform révén egyszerre zúdult ránk az összes újdonsága, és csak kapkodtuk a fejünket, hogy mit nézzünk meg előbb.

Ha elfogadtok tőlünk egy tanácsot, akkor az alábbiaknak mindenképpen adjatok egy esélyt, még akkor is, ha egyébként nem vagytok oda az adott műfajért vagy színészért. Találhattok közöttük igazi csemegéket is. Fontos, hogy nem ez nem rangsor, a nevek ábécé-sorrendbe vannak rakva. Az is lényeges, hogy simán lehetnek a listában 2021-es vagy 2022-es sorozatok is, mivel nem azt a bemutatásuk évét néztük, hanem azt, hogy hozzánk tavaly érkeztek meg a SkyShowtime-mal.

2023 legjobb SkyShowtime tartalmai

Az ajánlat (The Offer)

A világ egyik legismertebb filmje, A Keresztapa történetének születéséről, az adaptáció forgatásáról és a háttérmunkálatairól szóló tízrészes miniszéria a leírás ellenére nem dokumentumfilm. Többek között Miles Teller, Matthew Goode, Dan Fogler, Colin Hanks, Giovanni Ribisi és Juno Temple közreműködésével követhetjük végig benne, hogy miként robbant be Mario Puzo regénye, hogyan került Albert S. Ruddy-hoz a megfilmesítés feladata, miképpen verbuválta össze a csapatot Francis Ford Coppolával az élen, és hogyan küzdöttek azért, hogy az a film valósulhasson meg, amelyet ma ismerünk. Az ajánlat nem kizárólag A Keresztapáról mesél pazarul, hanem remek betekintést nyújt a 70-es évekbe és annak filmgyártásába is, mindemellett pedig méltón tiszteleg az alkotók és az alkotás folyamata előtt is. A kultikus mű rajongói és a filmszeretők számára egyaránt kihagyhatatlan ajánlat Leslie Greif (Walker, a texasi kopó) és Michael Tolkin (Deep Impact) minisorozata.

Az igazság emberei: Bass Reeves (Lawmen: Bass Reeves)

A western műfaj egy ideje már tetszhalottnak tűnik, de akad még azért egy-két alkotás, ami megpróbál tapintható pulzust adni neki. Taylor Sheridan egy személyben gondoskodik erről, és az ő produceri felügyeletével készült el Chad Feehan (Ray Donovan, Banshee) új sorozata, Az igazság emberei: Bass Reeves is, amelyben a legendás címszereplő történetét ismerhetjük meg. Bass Reeves rabszolgából lett az Egyesült Államok első fekete rendőrbíró-helyettese, sikereinek azonban súlyos erkölcsi és lelki áruk volt, amit a nyolc epizódos western dráma hatásosan mutat be. A főszerepben azt a David Oyelowót láthatjuk brillírozni, aki tavaly A silóval is nagyot ment, de a szereplőgárdát erősítik olyan ismerős arcok is, mint Donald Sutherland, Dennis Quaid és Barry Pepper. Ha Sheridan-istálló bármelyik produkcióját szeretted - például a Yellowstone-t vagy A préri urait -, vagy hiányoznak a westernek, akkor Az igazság emberei: Bass Reevest neked találták ki.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Kingstown polgármestere (Mayor of Kingstown) (1-2. évad)

Muszáj megemlítenünk Taylor Sheridan egy másik sorozatát is, amelynek címszerepét az a Jeremy Renner kapta meg, aki tavaly bebizonyította, hogy a valóságban is hős. Nos, a Marvel Sólyomszemeként elhíresült színész a Kingstown polgármesterében egy annál összetettebb karaktert játszik. Egy börtöndrámáról van szó, amelyben Mitch (Kyle Chandler) és testvére, Mike (Renner) a törvényesség határait is átlépve, de mégis becsülettel igyekeznek képviselni a rabokat, őrizni a békét és segíteni azokon, akik hozzájuk fordulnak. Amikor azonban tragédia történik, Mike veszi át a stafétát, és egyedül kell lavíroznia a zavarosban, egyfajta békítőként jelen lenni a rabok, azok szabadon lévő barátai, a börtönőrök és a rendőrök között, miközben egy régi ellenfél is mozgolódik a háttérben. A sorozat különlegessége a börtönben történő események és a kinti konfliktusok kölcsönhatása, Sheridan keserű és zord világszemlélete egyedi ízt ad neki, Renner pedig megmutatja, hogy képes elvinni a hátán az egész produkciót. Már két évad is nézhető belőle.

Pókerarc (Poker Face)

Rian Johnson már bizonyította, hogy van érzéke a furfangos cselekményekhez, elég csak a Looperre vagy a Tőrbe ejtvére gondolni, most pedig a sorozatok világában próbált szerencsét, hogy epizódról epizódra újabb bűnügybe keverje főhősét. Charlie (a Végtelen matrjoskából is ismert Natasha Lyonne) azonnal meg tudja mondani, ha valaki hazudik, emiatt a játékszenvedélye is nagy, viszont amikor megölik az egyik legjobb barátnőjét, menekülnie kell. Útja során pedig segít azokon a rászoruló embereken, és megold néhány gyilkossági rejtélyt. Johnson ezzel végre hangot adhatott a minden héten másik ügy jellegű sorozatok iránti rajongásának, és jól jártunk vele, hogy így tett, hiszen mindegyik bűnügyben van annyi ötlet és kreativitás, hogy szórakoztató és meglepő legyen, a road movie-feeling pedig kiváló közeget ad a változatos helyszínekhez, karakterekhez. A Pókerarc hangulatán és megvalósításán is érződik, hogy szeretettel készült, és folyamatosan mosolyt csal az arcunkra, a lépten-nyomon felbukkanó sztárokról nem is beszélve.

Rabbit Hole

Kiefer Sutherland valószínűleg már soha nem fogja tudni megismételni azt, amit a 24 című kultikus sorozattal letett az asztalra, viszont ez nem jelenti azt, hogy nem próbálkozhat. Ilyen kellemes próbálkozás volt a Kijelölt túlélő és ilyen a Rabbit Hole című újdonsága is. Ezúttal nem Jack Bauert kapjuk meg, szó sincs rendíthetetlen és legyőzhetetlen ügynökről, hanem egy olyan fickót láthatunk, aki mesterien zsonglőrködik a szavakkal és az információkkal. John Weir (Sutherland) egy olyan csapatot vezet, amelynek a manipuláció a mestersége és megrendelésre bármit megoldanak, azonban amikor a legújabb munkát teljesítik, maga Weir válik egy gyilkosság első számú gyanúsítottjává és kerül a címlapokra. A férfinak menekülnie kell, és nem számíthat senki másra, csak a tapasztalataira, megérzéseire és improvizációs képességeire - eközben pedig megismerjük a múltját is. A Rabbit Hole egy izgalmas, pörgős és az Ocean's filmeket megidéző átverésekkel operáló sorozat egy karizmatikus főhőssel, amely gyorsan el tudja érni, hogy ledaráljuk.

Lapozz tovább, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Oldalak: 1 2

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)