Hirdetés

Új nevet kap az Overwatch egyik karaktere az Activision Blizzard botrány miatt

|

Miután a kommentátorok nem voltak hajlandóak kimondani Jesse McCree nevét, a Blizzard lépésre kényszerült.

Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy az Activision Blizzard botrányának kirobbanását követően az e-sport-kommentátorok úgy döntöttek, nem mondják ki többé McCree nevét. A karakter a legutóbb a Diablo IV-en vezető pályatervezőként dolgozó, de a cégtől a napokban távozott Jesse McCree-ről kapta a nevét, aki feltehetően szintén részt vett a szexuális zaklatásokban és a toxikus munkakörnyezet fenntartásában.

A fejlesztők ma egy közleményt adtak ki, amivel bejelentették, megváltoztatják a játékbeli McCree nevét.

Hirdetés

Eredetileg szeptemberben indult volna egy új történetszál, amiben McCree is kulcsszerepet játszott, de ezt elhalasztják, és csak egy új FFA pálya érkezik hamarosan. A közlemény szövege a következő: 

"Arra az elvre építettük fel az Overwatch univerzumát, hogy a befogadás, az egyenlőség és a remény építi a jobb jövőt. Központi értékek ezek a játék és az Overwatch csapata számára is.

Miközben folyamatosan beszélgetünk arról, hogyan érhetünk fel az értékeinkhez, és hogyan mutathatnánk meg ezek iránti elkötelezettségünket a játék világán keresztül, úgy érezzük, szükség van a jelenleg McCree néven ismert hős nevének megváltoztatására, hogy jobban szimbolizálhassa, amit az Overwatch jelent."

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


"Tudjuk, hogy egy ilyen közkedvelt és központi hős kapcsán minden változtatás helyes implementálásához idő kell, és beszámolunk majd arról, hogy halad a folyamat. A közeljövőben, szeptemberben terveztünk elindítani egy új, friss tartalmakkal kísért történetszálat, aminek McCree központi szereplője volt. Mivel szeretnénk ezt a változtatást integrálni ebbe, elhalasztjuk a sztorit az év későbbi részére, és egy FFA pályát kínálunk helyette. A továbbiakban a játékbeli karaktereket nem nevezzük el valódi munkatársak után, és jobban átgondoljuk, milyen utalásokat teszünk az Overwatchban a való világra.

Ezzel megerősíthetjük, hogy egy olyan fiktív univerzumot építünk, ami kétségkívül eltér a való világtól, és jobban bemutatja, hogy az Overwatch megalkotása valóban csapatmunka. A frissítéseken már dolgozunk, és részei az őszinte önreflexiónak, annak, hogy meghozzuk a szükséges lépéseket, hogy olyan jövőt építsünk, amiért érdemes harcolni. Tudjuk, hogy a tettek többet érnek a szavaknál, és reméljük, megmutathatjuk, mennyire elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy az Overwatchot jobb élménnyé tegyük, és a csapatunkat a lehető legjobbá formáljuk."

Azt tehát nem árulták el, a jövőben hogy kell majd szólítanunk a cowboyt, de nem lepődnénk meg, ha Cowboynak hívnák. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)