Hirdetés

Újabb rekord: kevesebb mint 1 óra alatt darálták le az Elden Ringet

|

A 3 órás csúcs után most itt egy sokkal rövidebb Elden Ring speedrun, de ezúttal mondjuk nem is sikerült halál nélkül lehozni a végigjátszást.

Hirdetés

Habár az Elden Ringnek épp az az egyik legfőbb fegyverténye, hogy akár hetekre is képes berántani a The Lands Between nyitott világába, egyeseket inkább az hoz lázba, hogy miként lehet minél hamarabb a kaland végére érni.

Nemrég számoltunk be róla, hogy egy elismert speedrunnernek csupán 3 óra kellett, hogy egyetlen elhalálozás nélkül teljesítse a sztorit, azóta pedig megszületett az 1 óra alatti rekord is. Fontos azonban megjegyezni, hogy ezúttal nem egy halálok nélküli menetről van szó, hősünk többször is a fűbe harapott a speedrun során.

Az elkövető ezúttal LiLAggy, akinek csak 59 perc 38 másodpercre volt szüksége a kiinduló barlangtól a stáblistáig. A szám a játékban töltött időre (In Game Time - IGT) értendő, vagyis arra az időre, amit maga a program is tárol.

Hirdetés

A speedrunner szerint viszont ha a betöltési időket is levonó RTA no load (Real-Time Attack) számítás szerint járnánk el, akár 1-2 perccel is becsúszhatna az 1 órás álomhatár alá.

Bizonyára sokan teszik fel a kérdést, hogy mégis hogyan lehetséges ez, amikor a többségnek már az első kapuőrként szolgáló Fell Omenbe is beletörik a bicskája? A titok nyitja természetesen ezúttal is a kiskapuk ismerete: LilAggy főként azzal nyert rengeteg időt, hogy kényszerítette a játékot, hogy a halála után bizonyos helyeken éledjen újra, így hamar az Elden Ring kései szakaszára ugorhatott.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ez nyilván nem a legjobb módja az év játéka-gyanús cím élvezetének, de az ilyen a csúcsdöntögetések nem is erről, hanem arról szólnak, hogy a játékosok demonstrálják a programban való jártasságukat. LilAggy szerint egyébként a módszerével akár az 50 perc alatti rekord sem kizárt, ha valaki kevesebbszer leheli ki a lelkét, mint ő. A speedrunner közösséget ismerve hamarosan erre is látunk majd példát.

Frissítés: az újabb rekordra végül csak néhány órát kellett várni: Distortion2 (állítása szerint) rögtön az első speedrunos próbálkozására 49:39 perc alatt szaladt végig a játékon, de ő már a 40 perces határ áttörését is valószínűnek tartja:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)