Hirdetés

'Tiszteletem!

|

A mai napon április 29.-e van, az év 119. napja. Érdekes lenne ez a nemrég felfedezett Gliese 581c planétán, amely azért okozott szenzációt, mert Föld-szerű és a felszín hőmérséklete -3 és +40 fok között mozog. Végülis itt van a szomszédban, alig 20 fényévnyire. S hogy miért lenne ez a 119. nap érdekes? Ugyanis a Gliese 581c 13 nap alatt kerüli meg saját csillagát: lehetne sűrűn Újévi Bulit tartani! Előbb azonban nézzük meg mi történt a világban ezen a napon (ami egyébként egyben A tánc világnapja is).

Hirdetés

1770 - James Cook megérkezik Ausztráliába és elnevezi a Botany Bay öblöt.
1882 - Az "Elektromote" - a trolibusz elődje - megkezdi próbaüzemét Berlinben Ernst Werner von Siemens által.
1912 - Kínában kihirdetik a köztásasági alkotmányt, véget ér a császárságot elsöprő forradalom.
1937 - 41 éves korában meghalt Wallace Hume Carothers amerikai vegyész, a nylon (nejlon) feltalálója
1945 - Amerikai csapatok felszabadítják a dachaui koncentrációs tábort.
1980 - Ezen a napon hunyt el Alfred Hitchcock a filmtörténet egyik legnagyobb hatású rendezője, a thriller "atyja" (Psycho, Bűvölet, Madarak).

Mai születések:

1885 - Egon Erwin Kisch cseh újságíró és író, a "száguldó riporter"
1899 - Duke Ellington amerikai jazz-zenész
1901 - Hirohito császár japán uralkodó
1936 - Zubin Mehta indiai karmester
1958 - Michelle Pfeiffer amerikai filmszínésznő
1967 - Ábrahám Attila olimpiai bajnok kajakozó, sportvezető
1970 - Uma Thurman amerikai filmszínésznő
1970 - André Agassi amerikai teniszező

Mai idézeteink Zubin Mehtától, a világhírű karmestertől származnak, aki nemcsak csodás zenész, de sokat jótékonykodó ember is:

"Ha egy koncerten képesek vagyunk inspirálni az embereket a zenénkkel, akkor sokkal többet fognak adakozni"

"Amellett, hogy igen flexibilis vagyok és hajlandó vagyok mások javaslatait elfogadni, sajnos nem hordhatok egy zavaró és zenélésben rossz útra vezető gondolatok elleni esernyőt a fejem felett..."

"Végülis a New Yorki Filharmonikusok pont olyan, mint egy bármiylen másik zenekar: gyermeki lélekkel rendelkeznek, és ha sikerül lekaparni róluk a kis fáradtságot és cinizmust, ugyanolyan 17 éves zeneiskolások lesznek, tele csodákkal, lelkesedéssel és a zene iránti imádattal"

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)