Hirdetés

Rohamosan veszíti játékosait a Blizzard

|

Az elmúlt négy évben felhasználók milliói hagyták ott a fejlesztő játékait.

Hirdetés

Közel egy hónappal az ügy kipattanása után talán már senkinek sem újdonság, hogy július óta áll a bál az Activision Blizzard körül a női dolgozókat ért hátrányos megkülönböztetés és szexuális zaklatás miatt.  

Feltehetően a botrány következményeként nemrég távozott a Blizzardtól a Diablo 4 rendezője és vezető pályatervezője, valamint a World of Warcraft egyik dizájnere is. A jelek szerint azonban nem csak a zaklatási ügy miatt kell aggódnia a stúdiónak, a hivatalos számok alapján ugyanis az utóbbi években tömegével pártolnak el a játékosok a cégtől.

Hirdetés

Az erről tanúskodó grafikon az Activision Blizzard befektetőknek tartott helyzetértékelésén került elő, és azt mutatja, hogy a 2017-es 46 millióról mindössze 4 év alatt 26 millióra esett a Blizzard aktív játékosainak száma. A kimutatás a teljes repertoárra vonatkozik World of Warcrafttól a Hearthstone-on át az Overwatchig.

A 20 milliós csökkenés azt jelenti, hogy a fejlesztő nagyágyúi az utóbbi években elvesztették a teljes felhasználói tábor közel felét. Egy redditező kicsit módosította a hivatalos grafikont, és a WoW legutóbbi kiegészítőinek megjelenésével állította párhuzamba a folyamat gyorsulását:

 

A WoW-ot illető kritikákról a napokban bővebben is írtunk, ahol kifejtettük, hogy a Shadowlands fogadtatása milyen tömeges elvándorlást indított, melynek fő nyertese az azerothi menekültek hadát befogadó Final Fantasy XIV lehet.

Ahogy egy másik Reddit-felhasználó rámutat, a Blizzard számára különösen kínos, hogy még a pandémia legsötétebb időszakaiban is zuhanást könyvelt el a stúdió portfóliója, amikor rengetegen kényszerültek az otthonaikba, az egekbe tornázva például a Nintendo Switch iránti keresletet is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)