Hirdetés

Overwatch - büntetni fogják az XP farmolást

|

A napfénnyel bevont nyugalom tengere, Jeff Kaplan most kifejezetten haragos lett a Custom Game menüt kihasználó XP gyűjtögetőkre.

Hirdetés

Elindult az Overwatch Custom Game szerver keresője, ami egyrészt rengeteg különleges játékmód előtt nyitott kaput, másrészt viszont lehetővé tette a csoportos XP farmolást. Utóbbit a Blizzard nem nézi jó szemmel.

Az Overwatch csapata feje, Jeff Kaplan kifejezetten tiltja, hogy a játékosok tétlenül ácsorogva XP-t gyűjtsenek, kifejezetten erre a célra kreált meccsekben.

"Sokaknak ez egy szürke területnek tűnik. Hadd fogjam meg ezt a szürkét és csináljak belőle pofon egyszerű fekete-fehéret. Kihasználni inaktivitással a Custom Game vagy bármelyik másik játékrendszert XP farmolásra NINCS rendben."

Jeff komolyan fellép ez ellen. Az egészet azért akarta ilyen erélyesen kihangsúlyozni, mert a jövőben komoly következményei lesznek az ilyesminek.

"Ha csinálsz egy meccset, ami kifejezetten arra biztatja a játékosokat, hogy inaktívan gyűjtsenek XP-t benne, akkor a fiókod kitiltását kockáztatod. Ha csatlakozol egy játékhoz, amiben az a célod, hogy passzívan XP-t gyűjtesz, akkor a fiókod kitiltását kockáztatod. Ne csinálj olyan meccset, aminek az elnevezése akár csak azt sugallhatja, hogy passzívan álldogálni benne oké (legyetek szívesek még viccből sem csinálni ezt), különben azzal is a fiókod kitiltását kockáztatod."

A Blizzard teljesen tisztában volt azzal, hogy a Custom Game kereső funkciót lehet majd ilyesmire is használni, így voltak terveik arra, hogy mi fog történni, ha ez a helyzet áll elő. A tiltások kiosztása csak az első lépés, illetve már aktiváltak egy AFK időzítőt is, ami kirúgja a játékost az adott meccsből, ha túl sokáig inaktív.

Mindettől függetlenül az ügynek ennél sokkal komolyabb következménye is lehet. A végső megoldás az lesz, hogy elveszik az XP-t a Custom Game meccsekből.

"Ezen a ponton már alkudozok a közösséggel: döntsétek el ti, hogy mi legyen a vége ennek, és váljatok a megoldás részévé. Ha számít nektek, hogy a Custom Gamek adjanak tapasztalati pontokat, akkor segítsetek harcolni a mostani viselkedés ellen. Még csak ne is viccelődjetek ezzel."

Szóval legyen szíves mindenki szépen játszani az Overwatch Custom Game adta lehetőségeivel, különben Jeff atyánk elveszi belőle az XP-t, és akkor soha nem fogja használni többé senki. Ne jussunk el idáig. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)