Hirdetés

Nem csak látványban újul meg a Resident Evil 4 remake, sokkal nyomasztóbb játékélményt kapunk

|

Újra mozgás közben láthattuk a Resident Evil 4 remake-et, így már jóval többet tudunk arról is, hogy mennyit fog változni a játék a nagy öreghez képest.

Hirdetés

A Resident Evil 2 és 3 remake sikerei után borítékolható volt, hogy a Capcom a videojáték történelem egyik legemlékezetesebb címét, a Resident Evil 4-et is visszahozza majd. Ez a remake azonban nem jelent akkora váltást, mint a korábbi epizódok: a széria negyedik felvonása már egyébként is egy modern TPS horror volt, ráadásul kapott már előző generációban is egy vizuális ráncfelvarrást, így a prezentációban fellelhető polírozások kevésbé letaglózóak, mint mondjuk a második rész esetében voltak. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lennének figyelemre méltó változások a játékélményben. 

Az egyértelmű újdonság nyilván az új játékmotor és a modern grafikai körítés, de ez csak a jéghegy csúcsa. A sztorit több helyen is átalakították, és már a bemutatkozó fejezetben vannak eltérések, kezdve a csapdába esett kutyával, akit az eredeti játékban kimentve kaptunk egy hűséges bajtársat egy későbbi csatához. Ezúttal az állat teteme már szétcincálva fekszik a csapdában, ezzel jelezve, hogy ez bizony egy még az eredetinél is sötétebb és feszültebb kaland lesz. Köszi szépen.

Hirdetés

A Capcom bemutatóján levetített videóból láthatjuk, hogy a nyitójelenetek több ponton változtak. Minden apró módosítás azt szolgálja, hogy az atmoszféra sötétebb és feszültebb legyen, mint a klasszikus változatban. Erre az is rásegít, hogy az első órában meglátogatott faluban szorosabbak a háza közti átjárók, minden sötétebb, és a nem éppen szívélyes helyi lakosok is mindent megtesznek azért, hogy a klausztrofóbiás játékosoknak heves szívverést okozzanak.

Ugyan a környezet és a tálalás jelentősen félelmetesebb, szerencsére több eszközt kapunk a fenyegetések leküzdésére is. A karakter már tud mozgás közben lövöldözni, és kapott egy hárítási mozdulatot is, amivel közelharci csapásokat tud kivédeni egy kiskés segítségével. A környezet is interaktívabb, így például felgyújthatjuk az eredetiben megismert szegény kis tehenet, aki aztán ijedtében végig is dönget a falu lakóin, időt nyerve nekünk ezzel.

A sztori is nagy változásokkal kecsegtet. A legizgalmasabb jelenet a sztoritrailerben az volt, amikor a megmentésére váró Ashley Grahamen a parazitafertőzés nyomai látszódnak és fegyvert ránt Leonra és Adára. Ilyen nem volt az eredetiben, de még kiderülhet, hogy a Capcom csak egy álommal vagy látomással akar megijeszteni bennünket.

A fenti információk jelentős részét egyébként annak köszönhetjük, hogy egyes újságírók már kipróbálhatták a játék egy darabkáját. Az elmondásuk szerint ugyan tényleg nem annyira lenyűgöző az ugrás, mint a korábbi remake-ek esetében, a Resident Evil 4 új verziója feszültebb és csiszoltabb tálalása egy egyébként is csodálatos játéknak. Ha ez igaz lesz a remake egészére, akkor 2023 márciusa egy félelmetesen izgalmas hónap lesz. Ti várjátok?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)