Hirdetés

Hiába a lenyűgöző hossza, döbbenetesen sokan fejezték már be a Baldur's Gate 3-at

|

A Larian Studios egy nagyon szép adattal köszönte meg a játékosok kitartását és támogatását.

Hirdetés

A The Game Awards 2023 vészesen közeleg, így érdemes visszagondolnunk az év legjobb játékélményeire. Ezek között a Baldur's Gate III vitathatatlanul ott van: a Larian Studios legutóbbi munkája a (lehető legjobb értelmében) egy anomáliája a mai játékgyártásnak.

Egy brutálisan kemény, sok helyen retró megoldásokat használó CRPG, ami könyörtelenül átvette a Dungeons & Dragons legösszetettebb elemeit is. A Larian nem félt bevállalni, hogy egy potenciális rétegjátékot tegyen le az asztalra többszázmilliós költségvetés beáldozásával. Nem lehet túlbecsülni azt, hogy mekkora kockázat volt a BG3 tető alá hozása. A bukás az egész céget eltemethette volna.

Hirdetés

Mostanra persze már tudjuk, hogy nem így történt. A Baldur's Gate III egy globális sikertörténetté vált: a közösségi hálók még mindig tele vannak történetekkel, művészeti anyagokkal, mémekkel és ünnepléssel. Az emberek imádják a játékot, az üzletek pedig tucatjával adják el a példányokat, bármelyik verzióról is legyen szó. Nem is csoda, hogy mostanra már 1,3 millió játékos fejezte be a Baldur's Gate III történetét.

A Larian Studios ünnepi hasonlatokba csomagolt köszönőposztja örömmel jelentette a fenti adatot, a számtalan újdonság mellett, ami bekerült a legutóbbi frissítésbe. Mivel egy olyan címről van szó, aminek egyszeri végigjátszása is elérheti a 100 órát, így tényleg lenyűgöző, hogy ennyien befejezték a sztorit. A Patch 5 után már egy még hosszabb, még tartalmasabb kaland vár minket, de ezek után meglepődnénk, ha ez bárkit eltántorítana majd egy második végigjátszástól.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)