Hirdetés

Esport az Olimpián? A WoW alkotója szerint beférne

|

El tudjátok képzelni, hogy a League of Legends vagy éppen a Counter Strike: Global Offensive olimpiai sportág legyen?

Hirdetés

Az esport nagyon hosszú utat tett már meg és az utóbbi években eléggé felgyorsultak az események. Még egy pornóoldalnak is saját csapata lett. A világ lassan kezd valódi sportként gondolni rá, de vajon ez elég ahhoz, hogy egyszer csak olimpiai sportág legyen belőle?

A World of Warcraft volt fejese és vezető dizájnere, Rob Pardo szerint egyáltalán nem elvetélt ötlet. A BBC-nek adott interjújában elmondta, hogy szerinte "egyre szabadabban értelmezzük a sport kifejezést" és megjegyezte, hogy "az esport egy kifejezetten nézőbarát sportág".

"Az esporthoz nagyon komoly kompetitív hozzáállás és gyakorlat kell " - mondta, majd hozzátette: "Az profi esportolóknak villámgyors reflexeik vannak, és nagyon gyors döntéseket kell hozniuk". Pardo is belátta, hogy ha a sportot egy olyan tevékenységként definiáljuk, ami "sok fizikai munkát igényel", akkor nehezebb sportként tekinteni a videojátékokra. 

"De ahogy a mostani olimpiai sportágakat nézem, kezdem megkérdőjelezni ezt a definíciót" - fejezte be Pardo.

Ez bizony hatalmas előrelépés lenne az esport közösség számára, de akármennyire is gyorsan haladunk, az Olimpia még valószínűleg várat magára. Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)