Hirdetés

Cyberpunk 2077 - a vallások is szerephez jutnak majd a játékban

|

Egy félrefordítás miatt volt egy kis félreértés a hír kapcsán, de a fejlesztők tisztázták a kérdést.

Hirdetés

Nemrég kiderült, hogy a jövőre megjelenő Cyberpunk 2077-ből sem maradnak ki a vallások, megjelenik majd a kereszténység, de a keleti vallási irányzatok is színesítik majd a világot.

Hirdetés

A fejlesztők egy lengyel portálnak beszéltek először a játék ezen aspektusáról, ahol felmerült a kérdés, hogy hogyan kezelik majd ezt az érzékeny témát. A The Witcher játékokból tudhatjuk, hogy a CD Projekt Red nem zárkózik el a megosztó kérdések feldolgozásától sem, azonban az interjúban adott válaszuk kissé szélsőségesnek mutatta a hozzáállásukat a témához:

"Nem kerülünk majd semmilyen témát, még akkor sem, ha ez megsérti egyesek érzéseit. Nem az a dolgunk, hogy megmondjuk, mi a jó és mi a rossz."

Mint később kiderült, az alkotók sokkal kevésbé fogalmaztak sarkosan, a hiba az első angol fordításban keresendő. Miután a nyilatkozat elég nagy port kavart világszerte, a stúdió kiadta saját - sokkal árnyaltabban fogalmazó - fordítását az interjúról. Ebben szögezték nekik a kérdést, hogy mi lesz, ha mondjuk a játékosok rombolni kezdenek egy templomban. Íme a válasz:

"A játék világa a mi világunkra épül, ennek pedig egy nagyon fontos része a vallás. (...) Nem szeretnénk a vallási témát kerülni, nekünk az a fontos, hogy a játék autentikus legyen. A helyzet amit említettél egy lehetséges opció, de ez kizárólag a játékosok egyéni döntéseinek következménye lesz. Mi senkit nem bátorítunk ilyesmire. Nagyon figyeltünk arra, hogy ne legyen semmilyen tiszteletlenség a vallásokkal szemben a küldetéseinkben."

A lengyel cég történetvezetésére egyébként sem jellemző a fekete-fehér látásmód, tehát meg lennénk lepve, ha nem kezelnék helyén a kérdést. 2020. április 16-án kiderül, hogy pontosan hogy sikerült implementálni a szakrális vonalat a Cyberpunk 2077-be.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)