Hirdetés

Battlefield V - minden, amit a második világháborús játékról tudni kell!

|

Részben visszatér a gyökereihez, de főleg a Battlefield 1-nél bejáratott formulát követi a DICE új játéka. Nincs Premium Pass, van építkezés, kooperatív mód, és természetesen egyjátékos kampány.

Hirdetés

Mostanában az a trendi, hogy jól beharangozzák bizonyos játékok bejelentését is. A Battlefield V egy livestream során mutatkozott be, amit több teaser kép előzött meg.

Hirdetés

Mindenek előtt jöjjön a trailer, ez a legfontosabb kétségtelenül:

Tudtuk, hogy egy jelentős méretű kanyar után a második világháborúba térünk vissza - mint kiderült, pusztán azért, mert a DICE elérkezettnek látta az időt a visszatérésre. Nem vitatkozunk.

Először felületesen a helyszínekről, majd a játékmenetről és a módokról esett szó. Megtudtunk, hogy játszhatunk Európa mellett Skandináviában is, valamint Afrikában.

A robbanások lökései arrébbtolnak majd minket, felszaggathatjuk a talajt, lebonthatjuk a házakat. Az összeomlás valósághűbbé válik: ha egy házon átlövünk, a bemeneti oldalnál lévő fal befelé, a kimeneti kifelé törik, de ha a lövedék bent robban fel, ennek megfelelően mindent kifelé tol.  Visszatér a Conquest természetesen, és több játékmódban, több pályán harcolhatunk a Ground Operations módban is, ami az Operations kibővített változata lesz. Repülőből ugorhatunk ki, és attól függően megy másképp tovább a meccs, melyik fél nyer.

Lesz kooperatív mód Combined Arms néven. Négy játékos játszhat egyszerre sztorialapú küldetéseket.

Az egyjátékos mód hasonló lesz a Battlefield 1-ben látotthoz. Ellenállókkal, katonákkal, hétköznapi emberekkel játszhatunk, a történetek célja pedig az, hogy jobban megismerjük, milyen lehetett a háború azok szemszögéből, akik átélték.

Természetesen nem kevés stukkert, járművet (földi, vízi és légi), valamint titkos, pusztító fegyvereket is bevethetünk. Készül számos tank, és nem maradhat ki az MG-42 sem. A gázmaszk helyét egy szerszámosláda/eszköztár veszi át, amivel számos dolgot tudunk majd csinálni. Nem részletezték, miket.

Hangsúlyosabb lesz az osztagok szerepe, nem indulhatunk egyedül csatába. Egyrészt lehet, hogy kevés lőszerrel kerülünk a csatatérre, és elengedhetetlen lesz mások segítsége, másrészt az egy osztagba tartozók felszedhetik egymást, nem kell, hogy bármelyikük szanitécként játsszon. 

Az egyik legfontosabb, hogy a Fortifications rendszerrel építhetünk épületeket, áshatunk lövészárkokat, és megerősíthetünk házakat. Természetesen nem akárhova, mint a Fortnite-ban, hanem megadott helyekre, de nagyon nagy előnyt jelenthet, ha ezt-azt fel tudunk húzni.

Újdonság még a The Company. Saját katonákat kreálhatunk, megváltoztathatjuk a külsejüket, fejleszthetjük őket és felszereléseiket, átfesthetjük a fegyvereket egyedire. A négy alap kaszt megmarad, de specializálódhatunk. A trailerben látható egy protézises karakter, lehet, hogy azt is választhatunk majd.

Bejelentették, hogy nem lesz Premium Pass, nem kell sem pályákért, sem módokért fizetnünk a továbbiakban. A Battlefront II-höz hasonlóan szezonok lesznek, amik új tartalmakat hoznak, és a második világháború különböző eseményeivel foglalkoznak.

Megjelenés október 19-én, EA Access-szel már október 11-én ki lehet próbálni, a Deluxe Edition vásárlói pedig 16-án kezdhetnek el játszani. Minden előrendelő korai hozzáférést kap a nyílt bétához.

További képeket az alábbi galériában láthattok:

Mit szóltok hozzá?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)