Hirdetés

A fejlesztők tagadják, hogy politikai üzenete lenne a Battlefield 2042-nek, holott menekültekről szól

|

A Battlefield 2042 egy olyan jövőben játszódik, ahol megvalósult a totális klímakatasztrófa, sőt a klímamenekültek kulcsfontosságú szereplők. Az alkotók magyarázkodnak.

Hirdetés

A Battlefield 2042 által vázolt jövőkép cseppet sem vidám, ezt támasztja alá a játék hivatalos idővonala is. Ebből kiderül, hogy 2042-re az Európai Unió teljesen összeomlott, valósággá vált a klímakatasztrófa, és csak két szuperhatalom vészelte át mindezt: az Egyesült Államok, illetve Oroszország. A játékosok a "No-Pats", azaz Non-Patriated frakcióhoz tartoznak majd, ahhoz a csoporthoz, ami saját nemzet nélkül maradt menekültekből áll, és kényszerűségből vagy az amerikai, vagy az orosz fél oldalán indul harcba.

A valóságban is fenyegető, sőt tulajdonképpen már jelenlévő problémákat dolgoz fel tehát a játék. Immár több mint 20 millió olyan menekültet tartanak számon a világon, akiknek a környezeti tényezők miatt kellett elhagyni hazáját. Ez a szám magasabb, mint a háborús vagy politikai okokból menekülté váló emberek száma. A Battlefield 2042 alkotói szerint viszont játékuk semmilyen formában nem reflektál a valódi eseményekre. 

Hirdetés

Nem is olyan régen a Ubisoft futott bele hasonlóan kérdéses nyilatkozatokba: a narratíváért felelős vezető előbb azt állította, hogy a Far Cry 6 semmiféle politikai vonatkozással nem bír, később pedig úgy korrigálta magát, hogy igen, a játékban szerepet kap a politika, viszont mindez nem konkrétan csak Kubára vonatkozva értendő, és amúgy sem szeretnének egyoldalú véleményt megfogalmazni. 

Most a Battlefield 2042 fejlesztői között design director pozíciót betöltő Daniel Berlin az amerikai IGN-nek azt mondta, a játék semmiféle módon nem reagál valós társadalmi, politikai kérdésekre, az alkotók által kitalált fiktív jövőkép csak és kizárólag azért olyan, amilyen, hogy megágyazzon az új Battlefield játékmenetének. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ez a kommentár kétféle reakciót váltott ki a rajongókból. A játékosok egyik fele kifejezetten örült annak, hogy míg a Battlefield V-ben az EA masszívan beleállt a politikába azzal, hogy felülreprezentálta a női katonákat, most nem mennek el ebbe az irányba, és távol akarják tartani magukat a politikai kérdésekről.

A fanok másik része viszont kifejezetten fel van háborodva azért, mert a Battlefield 2042 valódi életünkben kiemelten fontos, jövőnket drasztikusan meghatározó problémákat használ az alaphelyzet megteremtéséhez, aztán az alkotók feltartott kézzel elsétálnak az egész problémakörtől. 

Mi persze leginkább a ti véleményetekre vagyunk kíváncsiak, amit az alábbi szavazásban meg is tudtok velünk osztani.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)