Hirdetés

Minden, amit az 1983-as nagy videojátékos összeomlásról tudni kell

|

Ez volt az a krízis, ami majdnem véglegesen kirúgta a játékipar lábát.

Hirdetés

Közel negyven éve omlott össze az észak-amerikai játékpiac, örökérvényű leckét adva a konzolgyártóknak és a kiadóknak. A piac egészen egyszerűen nem bírt el egyszerre annyi konzolgyártót, amennyi az 1980-as évek elején versengett egymással, a túltelítettség pedig a klónozott, futószalagon másolt, lelketlen (és egyben vállalhatatlanul pocsék) játékok elszaporodását is eredményezte. 

Alábbi videónkban elmeséljük a nagy 1983-as krízisig vezető utat, és azt is, hogyan jött vissza végül a videojátékos szektor ebből a hatalmas gödörből.

Hirdetés

Ha tetszett nektek ez a videó, bátran iratkozzatok fel és bökjétek be a csengettyűt. Amennyiben támogatni is szeretnétek a munkánkat, akkor erre a csatornatagság funkcióval van lehetőségetek, nagyon szépen köszönünk minden támogatást!

A játékipar nagy válsága egyébként szorosan kötődik ahhoz az Activisionhöz is, melynek vezetője alatt most épp elég forró a talaj. Bobby Kotickról és az Activision Blizzard körül nemrég kirobbant botránysorozat legújabb fejezetéről egy másik videóban meséltünk nektek.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)