Hirdetés

Tanulságos videók mutatják be az online zaklatás kegyetlenségét

|

Színészek adták elő egymással online szemétkedő tinik beszélgetéseit, amik megmutatják, hogy a cyberbullyinget bizony nem szabad figyelmen kívül hagynunk.

Hirdetés

Azoknak, akik még nagyrészt a közösségi média intenzív használata nélkül szocializálódtak, talán kicsit nehéz megérteniük az online zaklatás súlyosságát, de ettől függetlenül egy rendkívül komoly problémáról van szó. Az UNICEF ezért nem csak két kiváló figyelemfelkeltő videót készített a témában, hanem többlépéses akciótervük is van, amivel idén szembeszállnak a cyberbullyinggal.

A videók bemutatásakor a szervezet képviselői és meghívott szakértői elmagyarázták azt is, hogy a figyelemfelkeltés is rendkívül fontos. A cyberbullying ugyanis jelenleg főleg a gyerekek körében, kiemelkedően a tinik között számít veszélyesnek, de az áldozatok gyakran nem tudják, kihez fordulhatnának segítségért. Ezért is törekszik az UNICEF, hogy a tanároknak, vagy éppen a szülőknek segítsen abban, hogy megértsék az online zaklatást és ezt követően érdemi beszélgetést tudjanak róla folytatni a gyermekekkel is.

De emellett a gyermekeknek is előkészítenek új foglalkozásokat gyermekjog-ismereti órasorozatuk részeként az online zaklatásról, illetve segítségkérő mobilalkalmazásukat is kiegészítik egy kapcsolódó résszel. A felnőtteknek szóló érzékenyítő kampány célja egyébként hogy az olyan sztereotípiákat és téves reakciókat segítsen megdönteni, mint az internettől való teljes tiltás, a tévképzet, hogy csak a valóságban is gonoszkodó gyerekek csatlakoznak a másokat gúnyoló, kiközösítő posztok, kommentek, vagy éppen csoportok létrehozóihoz.

Extra Life rovatunkban mi is rendszeresen foglalkozunk a fiatalokat érintő fontos kérdésekkel, így az online zaklatás témaköre is előkerült már több cikkben. Ezt a rovatot a GameStar társadalmi felelősségvállalásként indította, célja az, hogy a fiataloknak és a szülőknek szakemberekkel közösen segítsünk, beszéljünk olyan kérdésekről, amik éppen téged is érinthetnek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)