Hirdetés

League of Legends: Worlds 2016 - sztorik az Ignite mögött

|

Tegnap megérkezett az idei League of Legends világbajnokság himnusza, ami egy brutálisan izgalmas animációval indította be a hype vonatot. De mi is történt valójában a videóban?

Hirdetés

A Riot Games ebben az évben kicsit más stílusban hozta el az éves animációs hype videót. A League of Legends idei világbajnokságára Zedd az Ignite című dallal állt elő, ami önmagában is ütős, de a videóval együtt igaz az élmény. A 4 perces anyag egyébként az előző évek világbajnokságaiból kiválogatott nagy pillanatokból jött össze.

A jégóriások támadása

Verseny: Season 2 World Championship

Meccs: TPA vs. Azubu Frost - Game 3

Eredmény: TPA Győzelem (3-1)

A 2012-es világbajnokság alatt mindenki a Moscow 5-ra vagy az Azubu Frostra fogadott lévén ők voltak az egész év két legerősebb csapata. A Taipei Assassins az elemzők szerint valahol a 7-8. helyen kellett volna, hogy végezzen, de ehelyett egészen a döntőig meg sem álltak, ahol végül szembe kellett nézzenek a kék óriásokkal. A harmadik meccsben a Dragon Pit körül próbálta az Azubu elkapni Lilballzt, aki nemcsak hogy túlélte a támadást, de az események végén még Toyz járt jól, aki az utolsó pillanatban egy Orianna ultival elkapta a menekülő Shyt, és egy Ignite-tal zárta le a koporsóját.

A tábornok áldozata

Verseny: Season 3 World Championship

Meccs: OMG vs. TSM - Game 3

Eredmény: OMG Győzelem (3-2)

Az már a meccs kezdetén teljesen nyilvánvaló volt, hogy ebben a mérkőzésben nem Amerika szupercsapata van a vezetőülésben. Kína akkori legjobbjai centiről, centire tagadtak meg minden lépés földet a TSM-től, így nem volt különösebben merész húzás, hogy a csapat a 29. percben a Baronnal próbálkozott. Közel és távol nem volt ellenfél, mígnem TheOddOne úgy nem döntött, hogy megragadja az utolsó szalmaszálat, beugrik 5 ember közé, és meg nem próbálja lenyúlni a Baron killt. A mutatvány összejött és bár ő azonnal meghalt, megadta a lehetőséget csapatának egy visszavágásra. Sajnos eddigre a srácok jócskán 10 000-es aranyhátrányban voltak, így hiába a gyönyörű mutatvány, a TSM kikapott. Ettől függetlenül ez volt a Season 3 VB egyik legizgalmasabb szettje.

A döntő nyílvessző

Verseny: Season 1 Championship

Meccs: FNC vs. aAa - Game 2

Eredmény: FNC Győzelem (2-0)

A 2011-es bajnokságon szerepelt először nemzetközi versenyen a ma támogatói teljesítménye miatt ünnepelt YellOwStaR, aki ekkor még ADC szerepkört töltött be. Az against All authority lövészeként az ő feladata volt a sebzés nagy részének leosztása, de nem azért véste be mindenki a memóriájába az FNC vs aAa második körét, mert Bora olyan jól lövöldözött volna. Egy nyilat lőtt ki pontosan, de azt a térkép túloldaláról, és el is találta vele a menekülő Jannát, akit innentől simán szétszedtek ellenfelei. Addig a napig kevesen próbálkoztak a térkép egyik végéből eltalálni bárkit az Ashe ultival, de azóta minden ADC-nek az a legnagyobb öröme, ha kilőhet vele valakit a bázisról.

A lángoló óceán

Verseny: Season 4 World Championship

Meccs: OMG vs. FNC (Group Stage/G2)

Eredmény: OMG Győzelem

A Season 4 világbajnokság rengeteg okból volt különösen szerencsétlen Európának, de azt még a reggel kezdődő meccs elején senki sem gondolta volna, hogy ez lesz a Fnatic történelmének legnagyobb csatája. Egy szimpla csoportkörként indult a mérkőzés, ami aztán úgy vonult be a könyvekbe, mint a World Chamiponshippek történelmének leghosszabb meccse. A csúcspont az volt, amikor a 65. percben SoAz Rumble-t vezetve próbálta egyedül leverni a Nexust, és ehhez a küldetéséhez rengeteg minion is rendelkezésére állt. Balszerencséjére Loveling az utolsó pillanatban megölte a bajnokát, és az őt követő Cyanide és Peke páros sem járt sikerrel, akik összesen egyetlen ütésre voltak attól, hogy szétzúzzák az OMG nexusát. Ebből a lélekőrlő küzdelemből már nem állt fel a Fnatic és a 71. percben kikaptak a kínai csapattól.

A király leszállt

Verseny: Season 5 World Championship

Meccs: SKT vs. Koo (Game 4)

Eredmény: SKT Győzelem (3-1)

A tavalyi világbajnokság döntő mérkőzésében már lehetett látni, hogy az SKT győzni jött, és Faker is maximumra tekerte a rúnáit. A srácok a 34. percben már 10-1-re vezették a meccset. A Koo Tigersnek a felső és középső inhibitora is hiányzott már, miközben az SKT tornyaiból csak egy dőlt le. A védekező Koo játékosokat végül Wolf egy Alistar kombóval tette harcképtelenné, majd Marin egy Gnar ultival követte a mozdulatot. Ezzel ki is rakták a Koo játékosait a képből, és garantálták maguknak a második világbajnoki kupájukat.

A videóba került mozdulatokról a Riot is összerakott egy rövid válogatást, amit most ti is megnézhettek, ha rányomtok a Play gombra.

Hogy idén milyen nagy pillanatokról fogunk beszélni az október végi döntő után, azt még nem tudjuk megjósolni, de azt igen, hogy szeptember 30-án hajnali 1 órától komoly harc indul majd a Summoner's Cupért. Ti kinek szurkoltok idén?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)