Hirdetés

Overkill's The Walking Dead - a fejlesztők is tudták, hogy rossz

|

A Starbreeze névtelenül nyilatkozó dolgozói meséltek a fejlesztés körülményeiről.

Hirdetés

Sajnos minden várakozást alulmúlt és kimondottan rossz játék lett az Overkill's The Walking Dead, aminek konzolos változatait határozatlan ideig elhalasztották.

Hirdetés

Az eladások sem alakultak jól, ami miatt a Starbreeze csődközelbe került. A Eurogamer egy terjedelmes cikket írt a cég bukásáról, amiben megszólalt néhány, a játékon dolgozó fejlesztő is. Egyikük elmondta, mindenki tisztában volt azzal, hogy csak kudarc lehet a TWD játék fejlesztésének vége, és hiába próbálták meg kihozni belőle a maximumot, nem kaptak elég időt fundamentális változtatások eszközölésére. A vezetőség nem volt aktív, hiányzott az egységes vízió is, bedobtak egy csomó ötletet, de csak azért, mert látták más játékokban. Kitaláltak valamit, aztán két hét múlva már mást akartak. Nem segített, hogy a belső fejlesztésű, a fejlesztők szerint használhatatlan Valhalla motorról 2017-ben áttértek Unreal Engine 4-re, amihez viszont a csapat 90%-a nem értett, úgyhogy a játék készítése közben tutorialokból próbálták megtanulni, mi hogyan működik. A Starbreeze egy újabb halasztásba már nem egyezett bele, 2018-ban meg kellett jelennie a játéknak, így a csapat 18 hónap alatt volt kénytelen csodát tenni. Mint tudjuk, ez nem sikerült.

A cég bukásához hozzájárult az is, hogy a Dead by Daylightba, a Raid: World War 2-ba, a Syndicate rebootba és a VR-ba is invesztáltak. A DbD 3 millió példányban fogyott, de a kiadó visszaadta a jogokat a Behaviournak, hogy gyorsan pénzhez jusson. A többiről nem érdemes beszélni.

Persze a körülmények senkit nem mentenek fel, tény, hogy megjelent egy félkész játék, amiért pénzt kértek. Remélhetőleg legalább más tanul ebből.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)