Hirdetés

Gabe Newell szerint hosszútávon mindenkinek jót tesz az Epic Games Store piacra lépése

|

A Valve alapítója úgy gondolja, hogy ugyan a kezdetek csúnyának tűnhetnek, de szükséges a konkurencia egy egészséges piac kialakításához.

Hirdetés

A mai napig vérre menő komment-küzdelmekbe futni egy-egy Epic Games Store témájú poszt vagy cikk alatt. Kétségtelen, hogy néhány exkluzív cím bevásárlása kapcsán nem járt el a legszebben a cég, de akad pár remek újításuk is, elég csak a hetente kiszórt ingyen játékokat említeni. Az persze egy percig sem volt titok, hogy a Valve - kis túlzással - monopóliumát szerették volna megtörni a digitális játékboltok terén, meglepő módon ezt maga Gabe Newell is hasznosnak találja. 

Hirdetés

A milliárdos cégvezető az Edge magazinnak adott interjújában mesélt a hamarosan megjelenő Half-Life: Alyxról, a VR jövőjéről és a Steammel kapcsolatos terveikről. A beszélgetés egy pontján az Epic Games Store is szóba került, amiről Newell meglepő nyilatkozatot tett:

"A játékboltok közötti versengés mindenkinek király. Ez a becsületesség felé terel mindannyiunkat, de rövidtávon bizony csúnya. Úgy vagy vele, hogy »Ahh, ezek itt kiabálnak és rossz színben tüntetnek fel minket«. Viszont hosszútávon mindenki nyer abból a fegyelemből és előzékenységből, ami azzal jár, hogy meg kell tartanod a vásárlókat és újakat kell magadhoz csalnod. Ez versenyre késztet."

Azt is hozzátette, hogy sokkal jobban fél attól a piaci modelltől, amiben nincs verseny; ilyennek gondolja például az Apple befolyását, akik a teljes szektort irányítani tudják és ellehetetleníthetik a konkurenciát - nyilván itt legfőképpen Amerikáról beszélt. Szerinte ez azzal jár, hogy a cégek nincsenek rákényszerítve, hogy újdonságokat találjanak ki. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)