Hirdetés

Az Európai Bizottság szerint több fejlesztő és kiadó versenyjogot sértett a Steamen

|

A Valve, a Capcom, a Zenimax (tehát a Bethesda) és a Bandai Namco is szerepelnek azon cégek között, akikkel kapcsolatban nyomozást folytat a Bizottság.

Hirdetés

Az uniós jogszabályok betartását ellenőrző Európai Bizottság nemrég egy sajtóközleményt adott ki, melyben az utóbbi időben kezdeményezett versenyszabályokat sértő nyomozásait ismertette részletesebben. A vizsgált vállalatok között néhány ismert játékfejlesztő is szerepel, az ügy középpontjában pedig nem más áll, mint a világ legnagyobb disztribúciós platformja, a Steam.

A bizottság szerint az a probléma, hogy a Steamen használt aktivációs kulcsokat korlátozni lehet egyes országokra, ami azt jelenti, hogy az egyes vállalatok ezzel megszeghetik az EU-ban érvényes piaci versenyszabályzatot, hiszen így a fogyasztók nem vehetik meg olcsóbban a játékot egy másik országban, vagyis nem alakulhat ki az egyes országok között valódi piaci verseny.

Ez korlátozza az úgynevezett "parallel trade" lehetőségét, ami az a szabályozás, ami az unión belül lehetővé teszi a javak szabad áramlását. A Valve értelemszerűen érintett az ügyben, viszont ezen kívül a Capcom, a Bandai Namco, a Focus Home, a Koch Media és a Zenimax is szerepelnek a vizsgált cégek között, mert fennáll a gyanúja, hogy ők is éltek a geo-blocking lehetőségével.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)