Hirdetés

Egy szivárgás szerint az EA mindenáron pénzt akar költetni velünk a FIFA-ban, a kiadó tagad

|

A kiszivárogtatott belsős dokumentumokból az derült ki, hogy az Electronic Arts mindent megtesz azért, hogy a FIFA 21 FUT módjában költsük a pénzünket.

Hirdetés

Mostanában egyébként is elég sok gondja van az Electronic Artsnak a FIFA játékok loot boxai, vagyis a FUT csomagok miatt, az pedig biztosan nem segít nekik, hogy egy frissen kiszivárgott dokumentum szerint az kiadó elsődleges irányelve a játékosok ezen mód felé terelése, és pénztárcájuk szélesre tárása volt. A CBC Go Public rovatában megjelent dokumentum szerint (ami egyébként egy belsős prezentáció volt a cégvezetők számára) minden FIFA játékost arra kell ösztönözni, hogy kattanjon rá a FUT játékmódra.

Ennek érdekében "mindent meg kell tenni", az összes többi játékmódnak kapuként kell szolgálnia a FUT felé, a dokumentum egészen pontosan úgy fogalmaz, hogy "minden új a FUT-hoz vezet". Az iratok külön kitérnek a mikrotranzakciókra is.

Hirdetés

A kiszivárgott oldala alapján a "grind currency" néven emlegetett FUT coinok megvásárlására kell ösztönözni a játékosokat, és azt kell folyamatosan presszionálni, hogy több megvásárolt FUT csomaggal jobb játékosokat szerezhetnek, így pedig eredményesebbek lesznek a FUT játékmódban. A belsős szivárogtató elvileg azért tette mindent közzé, mert elege van az EA üzleti modelljéből, és nem mikrotranzakciókkal telepumpált játékokon szeretne dolgozni.

Nem túl meglepő módon az Electronic Arts minden vádat tagad. A kiadó illetékesei szerint a CBC Go Public cikke szenzációhajhász és elferdíti a tényeket. Véleményük szerint folyamatosan azon dolgoznak, hogy az új játékosok egyre több játékmódot megismerjenek, a FIFA játékokat is folyamatos bővítik friss tartalommal. Kiemelték, hogy a FUT módban teljesen opcionális a pénzköltés lehetősége, a legtöbb játékos pedig nem is szokott valódi pénzért vásárolni a játékon belül.

Mindenki eldöntheti, hogy a dokumentumok fenti értelmezésének, vagy a kiadónak hisz inkább. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)